logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sposób programowania karty Purple Fun Galaxy programatorem Phoenix/FunProg

kefirek 27 Sty 2005 22:23 2856 4
REKLAMA
  • #1 1174660
    kefirek
    Poziom 12  
    Witam. Czy ktoś by opisał łopatologicznie jak można zaprogramować kartę Purple fun galaxy programatorem Phoenix/FunProg? Czytałem wiele postów ale ciągle mam wiele wątpliwości.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1174813
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    Karta składa się z flasha oraz eepromu ext i int czyli zewnętrznego i wewnętrznego.Wersja plastikowa ma to wszystko scalone.Sposób programowania to uruchomienie programu funprog,wybranie plików flash,eeprom ext,eeprom int, i następnie naciśnięcie przycisku program all.W zależności od wsadu wybieramy odpowiednie pliki.Jeśli wsad nie przewiduje pliku eeprom ext lub eeprom int to go nie programujemy i nic w tym zakresie nie zmieniamy ani nie zaznaczamy.Nie przyciskać verifykacji bo nie działa prawidłowo w większości wersji Funpro.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1175665
    kefirek
    Poziom 12  
    Mam jeszcze jedno pytanie. W programatorze w czasie programowania karty zworki mają być na PR 1( bliżej rs 232) czy PR2 (dalej rs 232)? I czy jest wtedy potrzebne dodatkowe zasilanie czy bierze z portu LPT?
    Pozdrawiam.
  • #5 1177566
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    Zasilanie jest potrzebne do Phoenixa ,funprog jest zasilany z portu drukarki.Zworki mają byc w stronę ,którą używasz.
REKLAMA