logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór programatora do Funrarri - FunProg, Apollo czy Multiprog Plus?

hekatek 13 Maj 2005 14:36 1365 5
REKLAMA
  • #1 1489048
    hekatek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Mam Fun proga takiego za 20zł ale podczas wgrywania flasha wyskakuja mi błędy i nie zawsze widzi karta. Więc chciałbym kupic jakiś progamator w rozsądnej cenie którym bym zaprog tą karte, bo w różnych opisach pisze aby po wgraniu loadera w FunProg/Apollo (FunProg PRO, FunProg Lite) albo w MULTIPROG PLUS(który kosztuje 135zł), przełożyć karte do programatora Phoenix/Smartmouse który swoją drogą nie jest tani. Co mam zrobić ????
  • REKLAMA
  • #2 1489230
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Widze ze sporo ludzi ma problemy z programowaniem funek.Osobiscie dlugi czas uzywalem prostego programatora do plastikowych i laminatowych funek ,ktory umiescilem tu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic293525.html
    Spisywal sie i nadal spisuje bardzo dobrze z fun promem 3.0 a nawet uzywam go nadal do programowania ATMEGA8515 (obecnie uzywam CAS2 add once z cass studio5.2.1 nie obsluguje on ATMEG-i)
    Aby dzialalo poprawnie : LPT w biose na ECP przed uruchomieniem funproma uruchamiam LPTreset i resetuje port,odpalam funproma i kasuje karte.Otwieram odpowiednie pliki i daje program ,!odznaczam! verifi after program i ok.Jezeli wkladam nastepna funke do programatora daje reset port .Dziala 100%
    P.S. fun prom sam zapisuje loader i nie trzeba tachlowac karta zeby zapisac eeprom-a
  • REKLAMA
  • #3 1489729
    hekatek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    A gdzie znajde tego LPTreset-a bo szukam i szukam bez efektu. Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1490649
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Po pierwsze żeby ltp działało dobrze w biosie przestawiasz ECP+ (coś tam dokładnie nie pamiętam ale z + powinna być 1 pozycja) Instalujesz (jeśli masz XP) "programik , sterownik " port95nt . Po zainstalowaniu tego czytaj tu http://epsilon.com.pl/support/funprog_phx_i2cprogatmega8515_jgpap_funkey.htm instalując najpierw 2 wymienione tam programy .Programator jaki potrzebujesz by zrobić to wg. tamtego opisu to Phoenix/funprog (koszt ok. 35 zł)
    Załączniki:
    • port95nt.exe (1.57 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 1491054
    szlejk
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Witam.A co do programatora to osobiscie używam i polecam Multiprog PLUS (ver. 2.12) i nie mam problemu z zaprogramowaniem zadnej karty a do tego ma w jednym az trzy programatory.
  • Pomocny post
    #6 1491429
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Prosze lpt reset
    Załączniki:
    • reset port.zip (47.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA