logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minimalizowanie się gier na Windows 7 - jak rozwiązać?

Dave3138 01 Paź 2012 21:56 1779 7
REKLAMA
  • #1 11367877
    Dave3138
    Poziom 9  
    Witam,
    otóż od jakiegoś czasu (dokładniej od soboty) wszystkie gry samoistnie minimalizują się do paska . Gra się nie wyłącza i idzie ją ponownie włączyć, ale problem jest dość uciążliwy i nie idzie w takich okolicznościach pograć. Próbowałem skanów z OTL jednak przy włączaniu programu pojawia się komunikat: "Acces violation at address CCCC0460. Read of address CCCC0460.". Skanowałem system Avastem dwukrotnie, jednak za każdym razem nic nie wykrył . Sprzęt to laptop na win. 7 jeśli to potrzebne. Jeśli byłby ktoś chętny do pomocy, to byłbym bardzo wdzięczny .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11368052
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 11368146
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Avast, to to jest śmieć, a nie AV. Po mojemu ten program nie powinien być w ogóle dopuszczony do użytku. Zainstaluj sobie w końcu porządnego antyiwirusa(np. i za razem najlepiej Kasperskiego(co jak coi, ale 150 zł. na 2 kompy na rok to chyba nie majątek?) i dopiero przeskanuj HDD. Taki błąd jak masz przy OTL lubią generować infekcje właśnie. Co do CF, to zostawiam to bez komentarza, co myslę o osobach, które polecają ten program. Owszem ten program to jest dobra sprawa, ale to jest bezmyślna maszynka, która kasuje pliki, które ma w bazie bez względu na to, czy są zainfekowane czy nie, i zdarza się, że przez to system zalicza crash'a i do widzenia - kłania się reinstall OS jak nie ma się backupu całego OS, dlatego ten program używa się wtedy i tylko wtedy, gdy jest poważna infekcja i decyzję o użyciu programu może podjąć tylko osoba, która ma o tym pojęcie i w żadnym wypadku nie należy tego softu traktować jako doraźny skaner antywirusowy.
  • #4 11373207
    Dave3138
    Poziom 9  
    wyrobekj napisał:
    Nie wiem czy to rozwiąże problem ale proponuję ściągnąć program Ms Security Essentials (bezpłatny przy legalnym Windows) i przeskanować tym programem, ewentualnie programami polecanymi w zakładce "Pogotowie antywirusowe" na tym forum. Dobrym aczkolwiek nieco ryzykownym narzędziem jest Combofix - kiedyś tylko ten program wykrył jakieś paskudztwo na moim PC, pozostałe programy twierdziły że wirusów nie ma.
    Piszę o tym, ponieważ używałam kiedyś bezpłatnego Avasta i niestety ale nie wykrywał wszystkich wirusów. Napisałam nawet do producentów na co oni grzecznie mi odpowiedzieli że płatna wersja te wirusy wykrywa :).
    Można się także zastanowić co zostało zainstalowane w dniu kiedy zaczęły się kłopoty lub dzień wcześniej.

Ms Security nic nie wykrył, a skanowałem trzykrotnie. Przeczytam temat i spróbuję innymi AV, jednak sądzę że nic to nie da..
    Co do Combofix to jeśli poprzednik mówi iż jest aż tak niebezpieczny to może się wstrzymam. A czy zainstalowane programy mogą jakoś na to wpłynąć? Bo owszem, przyznaje się że pobrałem tego dnia coś większego z internetu, co nie zmienia faktu że komputer był skanowany w sumie 5 razy. Avasta u mnie już nie ma . Dziwi mnie jednak iż nadal utrzymuje się w czołówce najlepszych antywirusów.. No cóż dzięki za pomoc, ale pozostaje mi jedynie format.. Bo na płatnego anty póki co nie mogę liczyć..
  • REKLAMA
  • #5 11373798
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 11373970
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    wyrobekj napisał:
    Mi tam Combofix jeszcze nigdy niczego nie uszkodził, ale nie piszę więcej

Bardzo słusznie, bo chyba nie bez powodu na niejednym forum osoby kompetentne wypisują, że combofix może rozwalić system, tak więc skoro tak piszą, to tak jest, bo chyba nie mają w tym interesu żeby bzdury wypisać, prawda? Przypuszczam, że jest to bardzo możliwe, ponieważ mnie usuną systemoweł narzędzie msconfig i regedit. Na szczęście program przed usunięciem plików robi kopię i byłem w stanie je przywrócić.
  • REKLAMA
  • #7 11374105
    Dave3138
    Poziom 9  
    Takie jeszcze pytanie, bo na forum trafiłem za pomocą wpisanego problemu w przeglądarkę i wyskoczył mi temat:Link , w którym to za pomocą logów z OTL rozwiązano problem. Mi jednak w OTL wyskakuje błąd zawarty w poście wyżej, więc po przeczytaniu na "Pogotowiu antywirusowym" tematu przeskanowałem system DDS'em i stąd moje pytanie: Czy te logi mogą mi w jakiś sposób pomóc ? Byłby ktoś w stanie stwierdzić czy wszystko jest w porządku ?
  • Pomocny post
    #8 11374137
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z minimalizowaniem się gier na systemie Windows 7, co utrudnia rozgrywkę. Próbował skanować system programem Avast, jednak nie wykrył on żadnych zagrożeń. Inni uczestnicy dyskusji sugerują użycie Microsoft Security Essentials oraz innych programów antywirusowych, wskazując na ograniczenia Avasta. Pojawiają się również ostrzeżenia dotyczące użycia narzędzia Combofix, które może usunąć istotne pliki systemowe. Użytkownik rozważa reinstalację systemu jako ostateczne rozwiązanie, a także prosi o pomoc w analizie logów z programu DDS, które mogą pomóc w identyfikacji problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA