logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minimalizacja - gier do paska oraz odznaczanie się okien

Muchozoll 26 Paź 2014 12:01 1218 7
REKLAMA
  • #1 14074512
    Muchozoll
    Poziom 2  
    Witam wszystkich czytających z uwagi iż jest to mój pierwszy post

Chciałem podłączyć się pod temat żeby nie robić zbędnego zamieszania

Użytkownik Windows 7 Ultimate. Mam wrażenie że problem pojawił się po "Instalacji niezbędnych aktualizacji"

-Odpalone gry minimalizują się do pulpitu, lecz pozostają włączone. Po kliknięciu wszystko powraca do normy na jakieś 10-15s

-Problem z wpisywaniem treści, np w przeglądarkach. Piszę post i w międzyczasie znika kursor, tak jakby okno zostało przełączone. Cholernie to utrudnia pisanie. Co Ciekawe problem nie występuje w tej chwili, jak to piszę. I na zabezpieczonych stronach też nie zauważyłem, np. strony banku

1. Comodo nic nie wykrył
    2. CCleaner
    3. AdwCleaner
    4. Logi z OTL w załaczniku

Proszę o pomoc, problem jest drażniący...
    Załączniki:
    • OTL.Txt (83.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14076709
    Muchozoll
    Poziom 2  
    Logi z FRST

Mbam odmowa dostępu przy próbie otwarcia... COMODO blokuje?
    Załączniki:
    • FRST.txt (34.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (22.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 14076759
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Obok frst.exe utworz plik fixlist.txt z zawartoscia:
    Startup: C:\Users\Muchozoll\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\gtnsvc.lnk
    ShortcutTarget: gtnsvc.lnk -> C:\Windows\SysWOW64\gtnsvc.exe (Microsoft Corporation)
    2014-10-26 09:32 - 2014-10-26 09:36 - 00000000 ____D () C:\AdwCleaner

W FRST wybierz Fix.
  • REKLAMA
  • #5 14077208
    Muchozoll
    Poziom 2  
    No więc fix poszedł, był nawet Fixlog.

Trochę jeszcze posiedziałem na kompie, i pomyślałem że go zrestartuję żeby zobaczyć czy wszystko ok.... No i teraz jest Blue screen, już po okienku windowsa, tuż przed pulpitem. Zrzut pamięci fizycznej i restart. W trybie awaryjnym pokazał się nawet kursor zanim, wyskoczył blue screen.

Powinienem gdzieś tu mieć dysk 7-demki to zobaczę co da się zrobić, ale to rano jakoś teraz do spania...
  • REKLAMA
  • #6 14077216
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Frst usunal tylko plik wchodzacy w sklad infekcji, nic wiecej.
  • #7 14077300
    Muchozoll
    Poziom 2  
    Przywróciłem system przez dysk 7-demki. Niestety powrócił też problem z pisaniem.

Zastosuję jeszcze raz kroki z poprzednich postów, ale to już naprawdę jutro..
  • #8 14077794
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Usun recznie skrot: C:\Users\Muchozoll\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\gtnsvc.lnk

Zrob pelny skan przy pomocy mbam oraz cureit.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik Windows 7 Ultimate zgłasza problemy z minimalizowaniem gier do pulpitu oraz znikającym kursorem podczas pisania, co zaczęło się po zainstalowaniu aktualizacji. W odpowiedzi na prośbę o pomoc, użytkownicy sugerują wykonanie skanowania systemu za pomocą narzędzi takich jak Malwarebytes (Mbam) oraz FRST, a także usunięcie podejrzanych skrótów. Po zastosowaniu poprawek, użytkownik doświadczał niebieskiego ekranu, co skłoniło go do przywrócenia systemu, jednak problem z pisaniem powrócił. Użytkownik planuje ponownie przeprowadzić skanowanie i usunięcie złośliwego oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA