logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka antena zewnętrzna do PCTV Hybrid Pro Stick 340e w Krakowie?

SATR 02 Paź 2012 11:08 1566 1
REKLAMA
  • #1 11368905
    SATR
    Poziom 1  
    Witam, jestem "szczęśliwym" posiadaczem wyżej wymienionego tunera firmy PCTVsystems. Mimo że wybrałem inny tuner, pan w sklepie gorąco zachęcał mnie do zakupu hybrid pro stick mówiąc że wszyscy klienci to kupują i jeszcze nikt nie wrócił z reklamacją, ja głupi uwierzyłem i poddałem się jego sugestii. Jako że mieszkam w Krakowie nie myślałem że będę miał problem z odbiorem na dołączonej do zestawu antenie, zwłaszcza że moi znajomi odbierają bez problemu kanały DVB-T na tanich tunerach sprowadzanych z Chin. Ja jednak mam problem, gdyż sygnał analogowy odbiera mi średnio a jeśli chodzi o cyfrowy to mam tylko niebieski ekran mimo że wynik wyszukiwania to kilkanaście kanałów. Stąd moje pytanie jaką najlepiej antenę dokupić? Czy jest w ogóle sens takiego zakupu? Z góry dziękuje za konstruktywne odpowiedzi:)
  • REKLAMA
  • #2 11574746
    ryhu82
    Poziom 10  
    Używam tego tunera od niespełna dwóch lat, wiesza się soft jaki jest dostępny na stronie producenta nie zapewnia płynności pracy TV mimo, że działam na Core i3 i RAM: 4GB, wymagania sprzętowe są dużo niższe.
    Na antenie załączonej do zestawu nie odbierałem nigdy dobrze żadnej TV.
    Jedyne na czym udało mi się uzyskać prawidłowy obraz to zewnętrzna antena na dachu (mowa o DVB-T).
    Również zastanawiałem się nad zakupem anteny - innej przenośnej do tego tunera i chętnie poczekam na propozycję innych użytkowników forum.
    Najlepiej gdyby była to antena zasilana dodatkowo z USB.
REKLAMA