logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minolta 1100L - zacięcia papieru po czyszczeniu modułu pobierającego

player13 27 Sty 2005 23:51 1197 4
REKLAMA
  • #1 1175000
    player13
    Poziom 12  
    Witam! Problerm jak w tytule, rozebralem i wyczyscilem caly modul pobierajacy papier, byl przybrudzony, ale mimo to, ciagle ciagnie po kilka kartek i robi zaciecia. Co oglem przeoczyc? PS. Mam drugi taki modul tylko z walnietymi zebatkami, narazie ciegnie normalnie, ale drukarka chodzi zrywami i miewa wydruki po 100 razy dany dokument, a ja nie jestem w stanie zrobic u siebie takiego testu.
  • REKLAMA
  • #2 1175016
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Czy wyciściłeś dokładnie separator? Może jest już tak zużyty, że jest gładziutki a powinien być oczywiście troche chropowaty. Warto też porozciągać lekko sprężynki jeżeli jakieś są.
  • REKLAMA
  • #3 1175092
    player13
    Poziom 12  
    Wszystkie czesci wyczysciclem, idelanie porowate nie sa, ale gladkie jak tafla lodu tez nie. Chodzi CI o element mocownay na metalowym walku pomiedzy dwoma bialymi kolkami? Jakby co to jestem na gg 4874199. PS. Ta drukara to moja zmora, krew mnie przy niej zalewa
  • REKLAMA
  • #4 1177602
    MINOLTA
    Poziom 26  
    Ocena: 133
    Nie są takie złe te drukarki. Mam kilka sztuk u klientów i nie ma więkrzych problemów. Jeżeli nawet cos wyskoczy to jest to błachostka. Wymień separator i wszystko będie ok. Absolutnie nie rozciągaj żadnuch sprężyn bo kłopoty dopiero się zaczną.
    Pozdrawiam
  • #5 1177881
    player13
    Poziom 12  
    sprezynki lekko ponaciagalem i wszystko pieknie ladnie, ale nadal zaciaga po kilka kartek z podajnika, nie za kazdym razem, ale w takim stanie nie moge dac jej klientowi, bo jak pusci te swoje 100 stron z podajnika, to moze mu za jednym razem kilka kartek wciagnac. Gdzie moge dostac taki separator i jaki jest jego koszt?
REKLAMA