logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX 28W3C - obraz mleczny, problem z synchronizacją po RGB

grzesikol 09 Mar 2003 09:48 1905 4
REKLAMA
  • #1 119768
    grzesikol
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    witam ! mam taki telewizor który został przywieziony z niemiec ma usterke tego typu ze po przyłączeniu anteny i znalezieniu jakiej kolwek stacji tv jest mleczny caly obraz i tylko jest dzwięk natomiast po pdołączeniu przez AV widać że cośsie dzieje na ekranie ale totalne mleko natomiast jeśli podłączyłem sony playstation przez sygnał RGB to wtedy miałem piękny kolorowy obraz ale podzielony na 4 części tak jakby synchronizacja coś nie tak i obraz płynie ciągle w lewo HELP !!!! mam instrukcję serwisową do niego ale nic nie mogęwyczaić bo je jest po ang. i niem . P O M Ó Ż C I E :( :( :( :(
  • REKLAMA
  • #2 119990
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Instrukcja serwisowa nic nie pomoże bez dogłębnej znajomości tego odbiornika, a nie jest on prosty w serwisowaniu. Jeżeli nie masz doświadczenia z układami serii DIGIT 2000 to będzie Ci trudno a poza tym próby poszukiwania usterek w odbiorniku bez oscyloskopu są z góry skazane na niepowodzenie. Z Twoich spostrzeżeń można wnioskować, że usterki (czy jak kto woli uszkodzenia) należy poszukiwać na drodze: IC1101(SAD), IC1631(ACVP), IC1661DTI), IC1761(DFU) i IC1671(VDU). Sa to wszystko układy PLCC, kosztowne i niełatwo je wymieniać nie mając odpowiedniego zaplecza. Nic dziwnego , że trafił z Niemiec, po prostu tam tego typu naprawy są nieopłacalne i odbiorniki wystawia się na ulicę dla służb porządkowych. Jeżeli pomimo moich uwag chcesz z nim "powalczyć" to służę swoją pomocą, ale warunkiem jest posiadanie oscyloskopu.
  • REKLAMA
  • #3 120219
    grzesikol
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Dzięki za info w takim razie jak mam sobie poradzić w takiej sytuacji czy jest jakiś sposób naprawy tj. najlepiej wymienić moduł cyfrowy tylko skąd go wytrzasnąć, a może wiesz kto mógłby się tym zająć ja jestem z Gliwic. Mam oscyloskop wprawdzie ale jest on chyba zbyt kiepski a po za tym mam bardzo małe doświadczenie w posługiwaniu się nim. POMÓŻ jak możesz !!!
  • REKLAMA
  • #4 120331
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Wymiana płyty cyfrowej nie wchodzi w rachubę ze względu na bardzo duży koszt, pomimo, że jest możliwość kupienia. Jeżeli nie masz wystarczającego doświadczenia to rozglądnij się za renomowanym serwisem, niekoniecznie PANASONIC`a. Może ktoś z kolegów w Twoim rejonie wskaże, na godny polecenia, serwis.
  • #5 120401
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 863
    Skoro jesteś z Gliwic to przejedż się na giełdę do Sosnowca Milowic. Jest tam facet Który Ci ten moduł naprawi. Dam Ci na niego namiary : ROTOR Krzysztof Sutkowski 92-318 Łódz Piłsudskiego 135 (042) 6767660 lub 0601227659
    Bardzo miły gość, naprawiłem dzięki niemu nie jeden blok cyfrówki Schneider, Sanyo. Do naprawy wymontuj mu ten blok zawieź a za tydzień odbierzesz.
REKLAMA