logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trzeszczące głośniki Creative 5.1 - problem z kablami i dźwiękiem

AdrianKce 03 Paź 2012 09:15 3825 4
REKLAMA
  • #1 11372081
    AdrianKce
    Poziom 9  
    Witam,

Mam zestaw głośników w systemie 5.1, głośniki na kablu, firmy Creative. Od pewnego czasu, całkiem możliwe że od samego początku głośniki charczą, trzeszczą jak rusza się kablami z tych głośniczków. Może ktoś wie czemu tak jest?
  • REKLAMA
  • #2 11375378
    geniusek
    Poziom 15  
    Wymień kable. Od razu na lepszej jakości :)
  • REKLAMA
  • #3 11376307
    Arkadyo
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    Jasne!!! Lepsze kable to lekarstwo na wszystko. Najlepiej kup splot miedzi - ofcorse ofc - ze złotem conajmniej 2,5mm w cenie takiej, że parenaście metrów jakich potrzeba do 5.1 przekroczy pare razy wartość samego zestawu.
    Jak kable trzeszczą podczas ruszania to moja rada jest taka - nie ruszaj to nie będą trzeszczeć. A jak juz musisz ruszać kabel podczas oglądania/grania to kup sobie osobny kabel do tego i go nie podłączaj tylko miej do ruszania. Jak masz audiofilsko/ruszacze zapędy to może być to nawet złoty oplot. Zawsze mniej potrzebujesz do ruszania niz do połaczenia 5.1 i wyjdzie taniej i trzeszczeć nie bedzie przy ruszaniu.
  • REKLAMA
  • #4 11377572
    geniusek
    Poziom 15  
    Cytat:
    A jak juz musisz ruszać kabel podczas oglądania/grania to kup sobie osobny kabel do tego i go nie podłączaj tylko miej do ruszania.

Się uśmiałem :D

jakiś kabel może jest uszkodzony i dlatego trzeszczą z reguły kabli się nie rusza i lokuje je w najmniej widocznym miejscu gdzie nie przeszkadzają.

Kup nowy kabel max 10 zł zapłacisz np. w bricomarche i sprawdź który jest uszkodzony :)
  • #5 11382507
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2095
    Albo to wina potencjometru przy pilocie albo wycisz sobie mikrofon i line in.
REKLAMA