logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najtańszy internet mobilny na uczelnię i wyjazdy - oferty bez limitu?

Krzycho_L 03 Paź 2012 16:04 4650 8
REKLAMA
  • #1 11373156
    Krzycho_L
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam poszukuję internetu mobilnego dla mnie.

Będę głównie korzystał na uczelni, no ale przyda się też na jakieś wyjazdy ;)

Temat był już poruszany, ale nikt nie poradził konkretnej oferty.

Różne sieci reklamują się internetem mobilnym za 15 zł miesięcznie, ale pewnie trzeba zapłacić srogo za modem i do tego zapewne są limity transferu.

Może mi ktoś polecić jak najtańsze rozwiązanie? Nie chce wydać na to dużych pieniędzy, bo w domu mam bardzo dobry internet.
  • REKLAMA
  • #2 11373626
    VooVoo
    Poziom 34  
    Ocena: 266
    Aero2 - kaucja 20 PLN + modem ca. 80PLN. Dostęp do końca 2014 za darmo.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 11381526
    VooVoo
    Poziom 34  
    Ocena: 266
    Nie oczekuj za friko nie wiadomo co. Pół megabita.
  • REKLAMA
  • #8 11381764
    Krzycho_L
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Po głębszym zastanowieniu się, nie jest to chyba dobra opcja. Trzeba czekać wieczność, żeby 5 minutowy film na youtube się załadował. W pomieszczeniach pewnie nie ma co liczyć na zasięg. Jakiś wyjazd wakacyjny? Na mazurach w mniej obleganym miejscu, też pewnie nie będzie działać.

Jazda pociągiem, czy samochodem też pewnie lipa. Może to się sprawdza w dużych miastach, a mi chodzi o mobilność i pełen zasięg z pomieszczeniach na uczelni, jak i gdziekolwiek w Polsce.
  • #9 11381868
    KubaM_94
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Zrób tak jak ja kup modem bez simlocka lub telefon za pomocą którego będziesz mógł z internetu korzystać(za pomocą usb lub bluetoth) i kupuj na allegro karty sim z pakietem Gb Link
    tak wychodzi najtaniej i bez żadnych umów, tylko YouTube dużo ciągnie jakies 20 mb na teledysk ale można grać w gry na Lol bierze jakies 10-15 mb/war.
    Średnio 6 gb moze starzyć na nawet 2 miechy a nie kosztuje duzo ;)

Zapomniałem dodać ze najlepiej się korzysta tam gdzie jest zasięg 3g na daną sieć, ja używam Orange w Białymstoku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy poszukują najtańszego internetu mobilnego do użytku na uczelni oraz w trakcie wyjazdów. Wskazano na ofertę Aero2, która wymaga kaucji 20 PLN oraz zakupu modemu za około 80 PLN, oferując darmowy dostęp do końca 2014 roku. Pojawiły się wątpliwości co do prędkości i zasięgu, zwłaszcza w mniej zaludnionych miejscach. Użytkownicy sugerują zakup modemu bez simlocka oraz korzystanie z kart SIM z pakietami danych, co może być tańszą opcją. Wskazano na znaczenie zasięgu 3G dla jakości połączenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA