logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet mobilny do laptopa na 3 miesiące - najlepsze oferty bez umowy

pawel384 21 Cze 2014 22:51 19977 13
REKLAMA
  • #1 13728928
    pawel384
    Poziom 10  
    Ocena: 49
    Witam
    Mój problem polega mianowicie na tym , że jestem studentem i teraz gdy wracam do domu na okres ok 3 miesięcy potrzebuję jakiegoś internetu do laptopa. Na studiach posiadam internet stacjonarny w związku z tym na wakacje potrzebuję internetu bez umowy. Może to być również internet pochodzący z jakiejś sieci komórkowej , jestem skłonny kupić kartę sim i jakiś używany modem i ewentualnie wykupić odpowiedni pakiet internetu. No i teraz pytanie. Jaki? Dlatego proszę was o poradę, przyznam szczerze ze w tej sprawie jestem laikiem. Internet głownie wykorzystuje do przeglądania stron więc nie musi być to nic wielkiego. oczywiście w rozsądnej cenie i tak aby miało to ręce i nogi. Więc tak abym mógł przez ten czas korzystać bezproblemowo.
    Aero 2 odpada ze względu na bardzo słaby zasięg w mojej miejscowości- pochodzę ze wsi.
  • REKLAMA
  • #2 13728982
    kokosz4815
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Wydaje mi się, że Orange to najlepsza opcja. Nie wiem czy się jeszcze da ale pamiętam, że na allegro udało mi się kupić 6gb za grosze. Play jest ok, ale według mnie słabszy zasięg i gorsza prędkość.
  • REKLAMA
  • #4 13729080
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15550
    pawel384 napisał:
    a mógłbyś powiedzieć mi jak to działało?? Co stanie się po wykorzystaniu tych 6 gb? Dostęp do internetu jest całkowicie zablokowany? I jak wygląda konfiguracja ?

W każdej ofercie pre-paidowej po wykorzystaniu dostępnego limitu danych nie ma możliwości korzystania z internetu aż do ponownego uzupełnienia środków na koncie.

Ciekawostka - w batonach Lion są kody doładowujące internet w Orange o 100MB, lecz posiadając taryfę Orange FREE na kartę dostajemy aż 5GB ;)
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 13729111
    sosarek

Poziom 43  
    pawel384 napisał:
    dzięki za uświadomienie :) a na jak długo wystarczy te 6 GB? Przy przeglądaniu stron i niekiedy YouTube ??[/code]

Szczerze mówiąc - ciężko powiedzieć, sprawdź sobie na posiadanym łączu ile zużywasz średnio w trakcie doby i będziesz wiedział.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #8 13729725
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Czytał kolega o Aero2?
  • REKLAMA
  • #10 13729745
    sosarek

Poziom 43  
    pawel384 napisał:
    Może ktoś jeszcze poleci cos innego? Coś bez limitu danych, tzn po przekroczeniu limitu transferu dostęp do internetu bedzie ale wolniejszy.

W takim przypadku pozostaje Ci abonament.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 13729760
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Zasięg zawsze można poprawić anteną zewnętrzną, skoro Plus ma słaby zasięg to inni operatorzy mają taki super?
  • #12 13729761
    pawel384
    Poziom 10  
    Ok rozumiem. A co sądzicie o prepaidowym internecie oferowanym przez plusa. tam za 100 zł jest 12 gb. Na allegro sa również ciekawe oferty tych 12 gb. Jak u nich z zasięgiem? ktoś moze sie orientuje? ktoś praktykował?

Dodano po 2 [minuty]:

Zasięg zawsze można poprawić anteną zewnętrzną

takie rozwiazanie mogło by mi pomoc. ale do takiej anteny musze mieć specjalny modem? Czy jest jest jakies rozwiązanie aby wzmocnić zasięg kazdego modemu ??
  • #13 13729789
    tino2003
    Admin grupy GSM
    pawel384 napisał:
    A co sądzicie o prepaidowym internecie oferowanym przez plusa.

Dlaczego pytasz o Plusa jak nie chcesz Aero, przecież działają na tych samych przekaźnikach.
    Modem musi być z wyjściem na antenę zewnętrzną.
  • #14 13729802
    pawel384
    Poziom 10  
    a tego to nie wiedziałem ze działają na jednej sieci. Ale to dziwna sprawa bo zasięg z plusa w domu mam dosyc dobry. Posiadam telefon dual sim i własnie w nim mam aero 2. w miescie działa swietnei a na wsi nie łaczy mi wcale... Byćmoze to wina telefonu ? w takim razie spróbuję jeszcze tą opcje z kupnem modemu z antena zewnętrzną. Polecicie jakiś model??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje oferty mobilnego internetu na laptopa na okres 3 miesięcy bez umowy, preferując opcje z kartą SIM i modemem. Wskazano, że Aero2 odpada z powodu słabego zasięgu w jego lokalizacji. Użytkownicy polecają ofertę Orange, gdzie można znaleźć korzystne pakiety, takie jak 6 GB za niską cenę. Zwrócono uwagę, że po wykorzystaniu limitu danych w ofertach pre-paid dostęp do internetu jest zablokowany do doładowania. Pojawiła się również sugestia rozważenia oferty Plusa, jednak zauważono, że Plus i Aero2 działają na tych samych przekaźnikach. Użytkownik rozważa zakup modemu z anteną zewnętrzną, aby poprawić zasięg.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA