logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór anteny do nadajnika 80-100 km: symetryzator vs. płytka z zasilaczem?

W4r3z 03 Paź 2012 21:36 1386 8
REKLAMA
  • #1 11374687
    W4r3z
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam!
    Mam problem z wyborem anteny do nadajnika mam okolo 80-100km.
    Ktora antena lepiej sie sprawdzi?
    Link
    czy?
    Link
    Jaka jest roznica pomiedzy symetryzatorem bez zasilacza ( jak w przypadku pierwszej anteny) a jaka miedzy antena z plytka i zasilaczem? czy plytka i symetryzator to jest to samo? Jestem zielony prosze o pomoc .

Moderowany przez Mirek Z.:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.18.

• REKLAMA
  • #2 11374713
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2926
    W4r3z napisał:
    Witam!
    Mam problem z wyborem anteny do nadajnika mam okolo 80-100km.
    Ktora antena lepiej sie sprawdzi?
    Link
    czy?
    Link
    Jaka jest roznica pomiedzy symetryzatorem bez zasilacza ( jak w przypadku pierwszej anteny) a jaka miedzy antena z plytka i zasilaczem? czy plytka i symetryzator to jest to samo? Jestem zielony prosze o pomoc .
    A może tak szukać na forum? O twoich "rewelacjach" pisano wielokrotnie na forum.
  • REKLAMA
  • #3 11374890
    W4r3z
    Poziom 9  
    To nie jest odpowiedz na pytania ktore zadalem ,nie wnosi to nic do tematu-mozna wiec uznac to za spam ,tym bardziej ze sie nie znam w tych sprawach.
    @Edit DOWN Jezeli sa takie tematy z takimi pytaniami co zadalem prosze dac linka ,bo szukalem i nie bylo w nich mojego problemu ;)
  • REKLAMA
  • #4 11375046
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Gwoli ścisłości, przypomnę:
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
  • REKLAMA
  • #5 11375228
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 11376279
    LeDy
    Poziom 43  
    W4r3z napisał:
    ............tym bardziej ze sie nie znam w tych sprawach.
    Jezeli sa takie tematy z takimi pytaniami co zadalem prosze dac linka ,bo szukalem i nie bylo w nich mojego problemu ;)
    Znaleziono 479 wyników:
    Znaleziono 96 wyników:
    Znaleziono 167 wyników: Ja za ciebie nie będę szukał i nie kłam, że nie ma i , że szukałeś..
  • #7 11376296
    W4r3z
    Poziom 9  
    Chyba jesteś konfliktową osobą przecież napisalem że żadne z wyników wyszukiwania nie odwzorowuje mojego problemu prosiłem o linka a nie o info ile znalazło wyników ,problemy wcześniej opisane na forum są inne.Pozdrawiam.
  • #8 11376335
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 11377484
    LeDy
    Poziom 43  
    W4r3z napisał:
    Chyba jesteś konfliktową osobą przecież napisalem że żadne z wyników wyszukiwania nie odwzorowuje mojego problemu
    Bo ty , nie mając pojęcia, chcesz gotowca. Tematy, że sąsiad obok odbiera a ja nie cię nie interesują. Ty chcesz odpowiedzi , że u ciebie. Okno obok nic ci nie mówi. Też nie podałeś linków do twego szukania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje anteny do nadajnika oddalonego o 80-100 km i zastanawia się nad różnicą między anteną z symetryzatorem a anteną z płytką i zasilaczem. Odpowiedzi wskazują, że antena z symetryzatorem (pasywna) nie wymaga zasilania, podczas gdy antena z płytką (aktywana) wymaga zasilacza, co może być konieczne w trudnych warunkach odbioru. W przypadku dużych odległości do nadajnika, zastosowanie wzmacniacza może być niezbędne. Użytkownik został również zachęcony do podania dodatkowych informacji o lokalizacji i instalacji anteny, co jest kluczowe dla uzyskania właściwej porady.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA