logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner Ferguson Ariva t65 i wszystkie kanały logowane

mak1001 04 Paź 2012 09:59 3186 6
REKLAMA
  • #1 11375734
    mak1001
    Poziom 10  
    Witam,

Mam problem z poprawnym działaniem tunera Ferguson. Mianowicie, zakupiłem do niego antenę pokojową:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/629985_-36001-skymaster.html

Po automatycznym skanowaniu lista znalezionych kanałów wynosi ok 21, jednak wszystkie pokazują się ze znaczkiem EUR i późniejszym komunikatem kanał kodowany.

W czym może tkwić problem? czy może to być wina anteny? Mieszkam w Krakowie i wydaje mi się, że sygnał z Chorągwicy powinien być dość mocny.

Możecie poradzić?

Dziękuję i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 11375768
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1137
    Pewnie znalazł tylko telewizję mobilną Polsatu.
  • REKLAMA
  • #3 11375788
    mak1001
    Poziom 10  
    Tak bardzo możliwe, bo jest tam kilka kanałów typu Polsat sport z ich oferty. Teraz co dalej? czy to efekt słabej anteny? Ktoś w innym temacie zasugerował ręczne przeszukanie kanałów 49,51 i 52 - co też uczyniłem, jednak nic nie znalazłem...
  • Pomocny post
    #4 11375792
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 11375955
    mak1001
    Poziom 10  
    Ok dzięki za pomoc z ręcznym szukaniem - szukałem na złych kanałach. Jeśli antena nie zda egzaminu oddam ją i zakupie zew. Teraz pytanie: nie chciałbym wiercic dziury a okna plastikowe, czy jest jakiś sposób na wyprowadzenie kabla przez okno? Jakas przejsciowka?

Dziękuje!
  • REKLAMA
  • #7 11376265
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z tunerem Ferguson Ariva T65, który po automatycznym skanowaniu wykrywa jedynie 21 kanałów, wszystkie z komunikatem "kanał kodowany". Sugerowane przyczyny to możliwość odbioru tylko telewizji mobilnej Polsatu oraz słaba jakość anteny pokojowej. Użytkownik został poinformowany, że DVB-T jest przeznaczona głównie do odbioru na antenach zewnętrznych. Po ręcznym przeszukiwaniu kanałów, użytkownik rozważa zakup anteny zewnętrznej, ale ma obawy dotyczące prowadzenia kabla przez okno. Podano również informacje o sposobach przeprowadzenia kabla antenowego oraz link do przejściówek okiennych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA