logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC AV-21BT7EES - poszukuję wsadu pamięci 24C08, brak obrazu i grafiki

Jerzy-Serwisant 28 Sty 2005 10:21 1344 5
REKLAMA
  • #1 1175658
    Jerzy-Serwisant
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Chassi 11Ak19 Y PRO poszukuje zawartości pamięci 24C08.Odbbiornik pracuje jednak brak obrazu i grafiki,po wymianie pamięci na czystą jest śnieg i grafika,ale mocno przesunięta w prawo,no i oczywiści rozjechane wszystkie nastawy.Próbowałem kilka wsadów z elektrody,ala żaden nie pasuje.
    p.s. Na procesorze jest nalepka JVC 19L007
  • REKLAMA
  • #2 1176034
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    w czym problem i czemu taki maly .po wstawieniu w ff eepromu tv chodzi jest snieg i menu,a wiec tv jest w ustawieniach fabrycznych domyslnych.wejdz w tryb serwis no i wiesz co. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1176085
    Jerzy-Serwisant
    Poziom 18  
    Problem polega na tym,że grafika jest mocno przesunięta w prawo,w momencie wejścia w serwis widzę tylko napis service w dolnym prawym rogu,ale gdy wchodzę do regulacji to są poza ekranem i nie wiem co reguluję.Jak można zmienić położenie grafiki.
  • REKLAMA
  • #4 1176823
    Golkowis
    Poziom 20  
    Ocena: 65
    Czy probowales na innych pamieciach wpisac wsad ? Pamiec przed zapisem musi byc czysta. Grafiki nie przesuniesz a jesli juz to takze tylko z trybu serwisowego.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #5 1184257
    Jerzy-Serwisant
    Poziom 18  
    Zczytałem pamięć z odbiornika i na ślepo zaczełem zmieniać zawartość pamięci (w kilku liniach ustawiłem FF) i odbiornik wystartował,pokazał się obraz jednak nie reguluje jaskrawość kontrast i nasycenie są na max.W momencie zmniejszania jaskrawości obraz miga ciemny-jasny linijka dochodzi do zera,a jaskrawość bez zmian,to samo z kontrastem i nasyceniem.Podstawiałem czystą pamięć i efekt był taki sam.Mam wątpliwości czy problem tkwi w zawartości pamięci czy może coś innego,np:TDA8842.
  • #6 17814408
    hassanelektro
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    faire attention 1 ere les tension de voltage 3.3 pour le memoir
REKLAMA