logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC AV21 BT7 EEB - skaczący obraz po wymianie pamięci i trafopowielacza

ROMKOJ 03 Sty 2007 16:42 1167 4
REKLAMA
  • #1 3400471
    ROMKOJ
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    Witam ,mam ponownie problem z JVC,powrócił prawie po roku grania,klient opowiada że coś głośno strzeliło i przestał działać.Stwierdziłem uszkodzenie pamięci,oraz na podstawie innych postów wymieniłem trafopowielacz,zamontowałem nową oprogramowaną pamięć,ale znowu mam ten sam ból co poprzednio,obraz jest ,ale cały czas skacze.Ponownie potrzebuję dobrego wsadu do tego Tv.Jest w nim chassis 11AK19 Y PRO.Procesor z naklejką 19 L007,pamięc 24W08.Odnalazłem niby dobre wsady,ale na wszystkich jest żle i zawsze coś innego.Czy ktoś z kolegów przerabiał podobny temat i może coś pomóc?
  • REKLAMA
  • #2 3400612
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 130
    Morzlwe, rze jest tez uszkodzony videoprocesor, czyli TDA884x.
  • REKLAMA
  • #3 3401642
    ROMKOJ
    Poziom 28  
    Witam,mam nadzieję że nie, objaw jest identyczny jak poprzednio,w trybie serwisowym można praktycznie wszystko ustawić oprócz tego migotania.Poprzednio pomógł wsad od kolegi Bonzo f,ale teraz czekam może ,się odezwie.Tak przy okazji mam pytanie odnośnie programowania pamięci,czy można je tak ''na okrągło''przeprogramowywać nowymi wsadami?
  • REKLAMA
  • #4 3401732
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 130
    Programowacz wlaszciwie morzna dlugo, jednak sam scalak kosztuje niedrogo i jerzeli juz straczil zawartoszcz, to raczej warto go wymienicz na nowy.
  • #5 3438466
    ROMKOJ
    Poziom 28  
    Witam,ponownie udało się naprawić ten TV.Ogromna ilość wkładów do jvc i wreszcie zadziałało,co ciekawe poszedł ten wsad ,który wcześniej też był pakowany i nie działał ..... to ciekawe.Dzięki za pomoc.
REKLAMA