Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka książka do elektrotechniki?

kostuha 04 Oct 2012 21:48 3318 5
    kostuha
    Level 12  
    Witam wszystkich.
    Szukam jakieś książki do podstaw elektrotechniki. Żeby było w niej było wszystko ładnie i prosto wyjaśnione i żeby miała zadania do rozwiązania i odpowiedzi do nich (abym wiedział czy dobrze rozwiązałem zadanie). Szukałem już na forum, ale niestety większość linków (w postach od użytkowników była nie aktywna), albo było nie to czego szukałem. :cry:
  • Helpful post
    wkd
    Level 18  
    Polecam "Podstawy Elektrotechniki " - Roman Kurdziel , WNT 1972, 977 stron. Jest to co prawda ksiązka przeznaczona dla studentów politechnik, ale zasadnicze wiadomości podane są w sposób bardzo przystępny z dużą ilością przykładów i zadań. Dla wszystkich zadań podane są rozwiązania.
  • Helpful post
    Elvis1992
    Level 18  
    Sam korzystałem z książek tego autora i są świetne.
    Ewentualnie :
    Władysław Orlik - Egzamin Kwalifikacyjny Elektryka w Pytaniach i Odpowiedziach
    Andrzej Chochowski - Podstawy Elektrotechniki i Elektroniki Dla Elektryków ( posiadam jedynie część 2 ale rozejrzyj się za innymi )
    Marek Pilawski, Tomasz Winek - Pracownia Elektryczna 6 ( Wszystko podane przykładach na bieżąco tworzonych konstrukcji, instalacji, i.t.p. )
    Jerzy Dreszer - Zarys Elektrotechniki ( Stara szkoła, natomiast bardzo przejrzysta, niestety Ja posiadam bardzo stare wydanie i nie mam pojęcia czy jest jeszcze do wyrwania w obiegu wtórnym a tym bardziej w sklepie )
    Ze wszystkich tych książek korzystałem przez ostatnie 4 lata w szkole i są bardzo pomocne.
    kostuha
    Level 12  
    Ja w obecnej chwili korzystam z "Podstawy Elektrotechniki Dla Zasadniczej Szkoły Zawodowej- Romana Kurdziela cześć 1" ale niestety nie do wszystkich tematów są zadania :(
    Elvis1992
    Level 18  
    Dorwij gdzieś inną część, w późniejszych częściach są uzupełnienia i inne zadania pominięte w częściach poprzednich.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous