logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do nagrywarki Panasonic DMR-EH57 - uszkodzenie po upadku, co robić?

DŻINEK 06 Paź 2012 16:11 2121 5
REKLAMA
  • #1 11383221
    DŻINEK
    Poziom 2  
    Witam.
    Nie działa mi pilot od nagrywarki DVD RECORDER Panasonic typ DMR- EH57, spadł mi na podłogę i kompletnie nie działa nic. Baterie są nowe. Czy nadaje się jeszcze do naprawy. Proszę o pomoc.
    Grażyna
  • REKLAMA
  • #2 11383298
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11383333
    DŻINEK
    Poziom 2  
    Pilot rozebrałam i wszystko jest na swoim miejscu, nic nie jest "lata".
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11449958
    mnych
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam. Myślę najpierw należy wyznaczyć czy rzeczywiście niesprawny pilot . Bardzo prosty sposób sprawdzenia pilota w domowych warunkach to telefon z kamerą fotograficzną. Skierować optyczny promień na obiektyw telefonu i nacisnąć na pilocie jeden z przycisków. W razie promieniowania podczerwonego promieniu na wyświetlaczu telefonu pojawi się błysk. Chociaż to i nie jest 100 procentowe sprawdzenie lecz w razie nieobecności czegoś lepszego dosyć skuteczna.
  • REKLAMA
  • #5 11451831
    DŻINEK
    Poziom 2  
    Witam

Dziękuję za podpowiedź. Sprawdziłam w ten sposób pilot i faktycznie nie działa:( Inne piloty wypróbowane Pana metodą przez telefon komórkowy się sprawdziły. pojawia się błysk.
    Grażyna
  • #6 11452434
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 273
    Zrobić zdjęcia pilota ( z obu stron oczywiście płytki pilota nie obudowy) i zamieścić na forum będzie łatwiej pomagać.
REKLAMA