logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SLI 5300 - Czy można z tego routera zrobić Access Pointa?

neopoll 08 Paź 2012 00:21 2214 5
REKLAMA
  • #1 11388896
    neopoll
    Poziom 11  
    Witam. Mam router po Netii Siemens IAD SLI 5300. Modem ma już oprogramowanie uwolnione. Moje pytanie brzmi następująco - czy można zrobić z niego Access Pointa? W sensie takim, że mam router z internetem po WiFi, tym Siemensem chcę odbierać internet z tamtego po WiFi i podać do urządzeń po Lan-ie. A Drugie pytanie to czy można ustawić tak żeby z tamtego routera zbierał internet po WiFi i rozsyłał go dalej po WiFi (czyli w sumie rozszerzał zasięg tamtego WiFi z internetem)?

Proszę ewentualnie o jakąś instrukcję gdzie to mam poustawiać w ustawieniach.

Pytam, bo nie mogę nigdzie tych funkcji znaleźć, albo już sam nie wiem.
    Mam AP D-Link i tam bez problemu poustawiałem wszystko, a w tym siemensie jakoś nie mogę się odnaleźć.
    Dziękuję i Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11388903
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    neopoll napisał:
    tym Siemensem chcę odbierać internet z tamtego po WiFi i podać do urządzeń po Lan-ie.

Router musi miec tryb Wireless Client (aka Infrastructure Client).

neopoll napisał:
    czy można ustawić tak żeby z tamtego routera zbierał internet po WiFi i rozsyłał go dalej po WiFi

Router musi miec tryb Universal Repeater - ale wtedy nie działają zabezpieczenia WIFI.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11395417
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    PDF - link donikąd.
  • REKLAMA
  • #5 12021846
    neopoll
    Poziom 11  
    A mam pytanie, czy do tego routera SLI można by podłączyć acces pointa, który by dawał internet przez lan do SLI, a SLI wysyłał by internet przez wifi i podawał go dalej przez lan?
  • #6 13183476
    fuzja1
    Poziom 11  
    Witam.
    Mam modem Siemens SLI-5300 - został mi po Netii.
    Teraz mam Orange na nieszczęsnym modemie Sagemcom F@st 3764, który bardzo źle radzi sobie z tworzeniem sieci (tak kolokwialnie). Chciałbym to tego "tworzenia" użyć właśnie SLI-5300 (sprawdził się kiedyś). Rozumiem, że trzeba go uwolnić. Pytanie moje do znawców brzmi.
    - Czy warto jest się zajmować tematem uwalniania SLI ? (czy będzie możliwość po uwolnieniu wykorzystywania SLI jako routera, gdzie źródłem internetu nie będzie pppoe ale WAN).
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
REKLAMA