logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zadanie z informatyki w szkole - zmiana tapety Win XP (hakowanie)

ori-soft 10 Paź 2012 14:08 1194 6
REKLAMA
  • #1 11397011
    ori-soft
    Poziom 2  
    Witam,
    Pan od informatyki dał nam zadanie/konkurs: zadaniem jest zmiana tapety w zabezpieczonym przez administratora systemie Windows XP. Powiedział że jest to możliwe, lecz przez 3 lata w szkole nikt tego nie zrobił. Czy jest w ogolę taka możliwość ?? Sprawdzałem na internecie ale niczego nie znalazłem, nawet podobnego.
    Pozdrawiam.

Moderowany przez ANUBIS:

Zakres wiedzy podlegający ocenie, więc musi to być praca samodzielna.
    3.1.17.Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

• REKLAMA
  • #2 11397039
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1726
    Nie łamie się haseł administratora- to nie forum "mały hacker".
  • REKLAMA
  • #3 11397048
    mythbusters
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Jak masz dostęp do komputera może to się przyda Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #4 11397094
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    :D
  • REKLAMA
  • #5 11397436
    ori-soft
    Poziom 2  
    @RADU23 a czy w ogolę w moim temacie jest jakieś słowo: hasło albo łamanie ?? nie, więc nie wiem skąd Ci się to wzięło. Tu chodzi tylko o zmianę tła pulpitu, a nie o hackowanie szkolnego komputera. Hmmm tak się właśnie też zastanawiałem nad tą zmianą rejestru, tz nad aktywacja desktopa. A z tym IrfanView to myślę że może być lekki nie wypał, bo jeżeli kazałby mi z powrotem zmienić na tło w kolorze ? :p Ale i tak dziękuje @Hucul oraz @mythbusters ;)
    Pozdrawiam :)
  • #6 11397465
    riodoro1
    Poziom 22  
    Ocena: 70
    Boże... "informatyka".
    zmień tapetę przez przeglądarkę.
  • #7 11408027
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Do forum Bravo Girl coraz bliżej...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące możliwości zmiany tapety w systemie Windows XP, który jest zabezpieczony przez administratora. W odpowiedziach pojawiły się różne sugestie, w tym zmiana rejestru oraz użycie przeglądarki do zmiany tła pulpitu. Użytkownik podkreślił, że nie chodzi o łamanie haseł, lecz o prostą zmianę tła. W dyskusji pojawiły się również odniesienia do narzędzi graficznych, takich jak IrfanView, oraz linki do forów z dodatkowymi informacjami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA