Witam serdecznie, mam taki mały prodlem otoż w tabeli w w elemencie td , przypisałem szerokosc w css 100px i przegladarka zamiast "trzymac sie" okreslonej szerokosci dostosowuje ja samodzielnie np. raz w jednym td jest 97px; w nastepnym zas 95 itd.Wszytsko widac na screenie.
Zamieść tutaj kompletne źródła HTML oraz CSS.
Na 100% można to 'naprawić'.
Ale trudno to zrobić z tymi wycinkami, które zamieszczasz, bo nie wiadomo co jest dziedziczone po wyższych instancjach.
Zrobiłem screeny z opery, z menadrzera, ale sam sprawdzałem i nic zabardzo waznego nie jest dziedziczonego z wyzszej klasy co mogło by zawazyc na tym że zamiast szer byc 100px to jest 99, 95, 90, tylko co na to wpłyneło...
Chodzi o to, żeby osoba która to pobierze, mogła podejrzeć ten problematyczny kawałek na swoim komputerze.
Więc : HTML ; nagłówek, body i ta cześć, o którą chodzi. CSS w całości.
Witaj proponowałbym żebyś jednak załączył pliki jako załącznik bo żeby się zorientować to trzeba pobrać wszystko zapisać w odpowiednich plikach i katalogach.
Przeważnie takie rzeczy jak tobie zdarzają się w momencie jak szerokości określane są dla wszystkich elementów.
Poza tym w Tabeli "table_box_right" w pierwszym wierszu nie masz znacznika komórki (<td>)
jest jest ;D znacznik , zleciał na dół, jesli chodzi Ci o znacznik zamykajacy komórke <td>. Spróbuje cos pokminic z ta tabelka jezeli mi nie wyjdzie to wrzuce w załączniku.
Dodano po 3 [godziny] 46 [minuty]:
Rozwiazałem problem, przesledziłem cały kod css i nic nie znalazłem niepokojacego co by mogło wpłynac na to że szer. jest taka a nie inna wiec pomyslałem o min-width : ; i zadziałało !!. Takze jakby ktos miał podobny problem niech zrobi tak jak i ja.
Dzięki wszystkim za pomoc. pozdrawiam.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z szerokością komórek tabeli w CSS, gdzie mimo ustawienia szerokości na 100px, przeglądarka dostosowywała ją do wartości 97px, 95px itp. Po kilku próbach, w tym zerowaniu paddingu i borderu, oraz analizie kodu CSS, użytkownik odkrył, że problem został rozwiązany przez dodanie właściwości min-width, co pozwoliło na ustabilizowanie szerokości komórek. Uczestnicy dyskusji sugerowali również przesłanie pełnych plików HTML i CSS dla lepszej analizy problemu. Wygenerowane przez model językowy.