logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP Laser Jet P1102 - Drukarka HP Laser Jet P1102 -program HP Smart Inst

davidstar 14 Paź 2012 14:18 3414 4
REKLAMA
  • #1 11410275
    davidstar
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Witam, mam ogromny problem z tą cholerną drukarką! Instalacja polega na tym, że jak podłącza się kabel USB do kompa to samoczynnie powinien wystartować program instalacyjny HP Smart Install.Oczywiście nie startuje....(instalowałem już ją 6 miesięcy temu jak ją kupiłem i wszystko przebiegło bez problemów, teraz po formacie pojawiły się problemy). Gdy podłączam kabel pojawia się kreator instalacji nowego sprzętu-->klikam dalej-->zainstaluj oprogramowanie automatycznie(zalecane)-->(kreator przeprowadza wyszukiwanie urządzenia kompozytowego USB- tak jak na obrazku1)
    Drukarka HP Laser Jet P1102 - Drukarka HP Laser Jet P1102 -program HP Smart Inst

Następnie pojawiają się 2 okienka:
    Oczywiście wkładam płytę z SP2 klikam ok....i znowu pojawiają się dwa okienka:
    Klikam ok i znowu pojawiają się te okienka z obrazka 3. KURNA! Ma folder i386 na płycie czemu się do niego nie dobiera? Tylko stoi w miejscu i tak w kółko prosi o to samo.....Czy ktoś wie jak to ruszyć?
  • REKLAMA
  • #2 11410450
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3503
    Ręcznie wskaż mu katalog.

Najlepiej to zainstaluj SP3 do systemu.
  • REKLAMA
  • #3 11410533
    davidstar
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Pewnie, że byłoby najlepiej. tylko jak ma się dysk 40GB to raczej nie instaluje się takich rzeczy bo wtedy na dysku nie ma nic oprócz service packów i innych tego typu bzdur. Działało wszystko przy SP2 więc wolałbym pozostać przy nim.
    Ręcznie mogę wybrać tylko co?Ten folder i386 waży ponad 500MB więc skoro mu nie pasuje, że wybieram ten folder tzn, że może on chce konkretny plik z tego folderu? Pytanie jaki.....
    Zauważyłem coś ciekawego, w menadżerze urządzeń wyświetla się nieznane urządzenie z żółtym znakiem zapytania, w ogóle nie ma tam czegoś takiego jak drukarki.Tak wygląda okienko:

Wkurzyłem się i nawet pobrałem oprogramowanie do tej drukarki z serii P1100. Instalacje już prawie dobiega końca, prosi mnie o podłączenie kabla USB, podłączam go i nic, nie pojawia się żadna opcja typu "dalej", też załączam okienko:

Dodano po 2 [minuty]:

Mam pytanko odnośnie kontroler hosta USB hi-speed. To nie jest to samo co USB 2.0 które pobrałem i zainstalowałem prawda?Muszę konkretnie pobrać usb hi speed?
  • REKLAMA
  • #4 15777741
    GrzegorzDP
    Poziom 9  
    spróbuj zainstalować ręcznie wybierając model ze spisu drukarek.
    Ja tak zainstalowałem HP1012 Laser Jet. Nie było jej w spidsie więc dodałem ją jak 3550 PCL5 czy coś takiego. Śmiga jak ta lala!
  • #5 15777776
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1129
    Mam nadzieję, że punkt 1 jest spełniony poza podłączeniem samego urządzenia do USB musi być jeszcze włączone.
REKLAMA