logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY DAV S300 czyta tylko 2 utwory na poczatku kazdego CD

Nitek 09 Mar 2003 18:50 2212 5
REKLAMA
  • #1 120250
    Nitek
    Poziom 11  
    Tak jak w temacie zestaw czyta pierwsze dwa utwory ewentualnie kawalek 3-go w zaleznosci od czasu trwania, potem zaczyna "memlec" i dalej nie idzie. Moze zna ktos lekarstwo na taka przypadlosc
  • REKLAMA
  • #2 120263
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1175
    Prawdopodobnie masz uszkodzoną taśme , która łączy czytnik z płytką. Jak laser się dalej przesunie to przestaje czytać.
  • REKLAMA
  • #3 120343
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 195
    Lub uszkodzenie mechaniczne przekładni ślimakowej.
  • REKLAMA
  • #4 120365
    witt69
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Ja miałem kiedyś taki przypadek przy wieży Akai,w moim przypadku wine za to ponosił silnik przesuwu lasera ,po prostu się przycinał(zabrudzone szczotki i komutator w silniku) i o dziwo zawsze po 2-3 utworach,dodatkowo czasami po załączeniu funkcji stop,laser nie powracał do pozycji startowej,spróbuj w momencie zatrzymania przesunoć go ręcznie,zmierz napięcie na silniku w trakcie prawidłowej pracy i w momencie zatrzymania.
  • REKLAMA
  • #5 120418
    vuker
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    mialem to w sonym CDP 490,podkrecilem wiazke i chodzilo jakis czas.
    Potem skakal,musialem podkladac cos pod nozki z jednej strony,okolo 5 cmm.Na koniec wymienilem laser z czescia mechaniki (tak to sprzedaja), i
    dziala do dzis.

• #6 120478
    promek
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    ja miałem taki przypadek z LG czytał troche więcej ok 75% a potem laser ordynarnie mechanicznie zachaczał się o blachę ułamek milimetra ale dalej nie poszedł wystarczyło małe podgięcie i wrócilo do normy .przesuń moduł lasera palcem po ślimaku i zobacz czy jest ok
REKLAMA