Witam
Całkiem niedawno moja karta graficzna zrobił mi przykrą niespodziankę, i teraz nadaje się już tylko na złom. Wobec tego jestem zmuszony do zakupu nowej gdyż moja starta karta (Geforce 6600GT
) nie spełnia moich wymagań. Pozostałe komponenty komputera:
-Płyta główna ASRock H61iCafe
-procesor Intel core i5-2400, 3.10 GHz
-zasilacz Chieftec CTG-600-80P
-4GB ramu (Kingstone)
Do wydania na nową kartę mam ok. 600zł. Komputer będzie wykorzystywany między innymi do gier komputerowych.
Osobiście myślałem nad:
-GeForce GTX 560 lub GTX 560 Ti (używana)
-GeForce GTX 650 ti
-Radeon HD 7850 (w tym przypadku bym musiał trochę dopłacić)
Która z tych kart byłaby najbardziej opłacalna? Może jakieś inne propozycje?
Osobiście jak miałbym kupować którąś z tych kart to prawdopodobnie zdecydował bym się na karty od Gigabyte, ew. Asusa gdyż do tych firm mam największe zaufanie, ale może warto zaoszczędzić te 50-100zł i kupić kartę od "club", Palita czy np. MSI (nie mam zielonego pojęcia czym to się może różnić, ale są różnice cenowe, więc domyślam się, że jakościowe również)
Pozdrawiam
Całkiem niedawno moja karta graficzna zrobił mi przykrą niespodziankę, i teraz nadaje się już tylko na złom. Wobec tego jestem zmuszony do zakupu nowej gdyż moja starta karta (Geforce 6600GT
-Płyta główna ASRock H61iCafe
-procesor Intel core i5-2400, 3.10 GHz
-zasilacz Chieftec CTG-600-80P
-4GB ramu (Kingstone)
Do wydania na nową kartę mam ok. 600zł. Komputer będzie wykorzystywany między innymi do gier komputerowych.
Osobiście myślałem nad:
-GeForce GTX 560 lub GTX 560 Ti (używana)
-GeForce GTX 650 ti
-Radeon HD 7850 (w tym przypadku bym musiał trochę dopłacić)
Która z tych kart byłaby najbardziej opłacalna? Może jakieś inne propozycje?
Osobiście jak miałbym kupować którąś z tych kart to prawdopodobnie zdecydował bym się na karty od Gigabyte, ew. Asusa gdyż do tych firm mam największe zaufanie, ale może warto zaoszczędzić te 50-100zł i kupić kartę od "club", Palita czy np. MSI (nie mam zielonego pojęcia czym to się może różnić, ale są różnice cenowe, więc domyślam się, że jakościowe również)
Pozdrawiam