Witam,
Otoz proboje podlaczyc uklad do komunikacji bezprzewodowej NRF24L01 (Strona producenta) do prockow STM32F103 i SMT32F107 aby umowliwic komunikacje pomiedzy nimi.
Jakoze nie znalazlem w sieci zadnej nadajacej sie/dzialajacej biblioteki obslugujacej ten uklad na STM32, skorzystalem i przepisalem biblioteki AVR/Arduino.
Jednak nadal mam problem, nie jestem pewien co tutaj jest nieprawidlowe, gdyz uklady nie komunikuja sie.
SPI sie na pewno inicjuje, w debuggerze widac ze program dochodzi sobie do while i tam sobie krazy.
Czy ktos pracowal juz na tym ukladzie i moze poradzic gdzie moze byc blad ?
Pozdrawiam
Uklad nadawczy rozni sie tym, ze inicjuje funkcje:
a w petli znajduje sie
Plik NRF24L01.h:
Konfiguracja RCC jest standardowa, poza tym zainicjowalem GPIOA,B,AFIO:
[/code]
Otoz proboje podlaczyc uklad do komunikacji bezprzewodowej NRF24L01 (Strona producenta) do prockow STM32F103 i SMT32F107 aby umowliwic komunikacje pomiedzy nimi.
Jakoze nie znalazlem w sieci zadnej nadajacej sie/dzialajacej biblioteki obslugujacej ten uklad na STM32, skorzystalem i przepisalem biblioteki AVR/Arduino.
Jednak nadal mam problem, nie jestem pewien co tutaj jest nieprawidlowe, gdyz uklady nie komunikuja sie.
SPI sie na pewno inicjuje, w debuggerze widac ze program dochodzi sobie do while i tam sobie krazy.
Czy ktos pracowal juz na tym ukladzie i moze poradzic gdzie moze byc blad ?
Pozdrawiam
Kod: C / C++
Uklad nadawczy rozni sie tym, ze inicjuje funkcje:
Cytat:
TX_Mode();
a w petli znajduje sie
Cytat:nrf_send(sss, 32);
Plik NRF24L01.h:
Konfiguracja RCC jest standardowa, poza tym zainicjowalem GPIOA,B,AFIO: