Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ASUS X5DIN - reinstalacja systemu przy uzyciu plyty Asus windows 7 Recovery

Ultimion 20 Oct 2012 23:03 4101 2
    Ultimion
    Level 10  
    Witam.

Dostalem laptopa w ktorym ogolnie padl system i poproszono mnie abym zainstalowal na nowo swieza kopie systemu, niby prosta sprawa a jednak jest problem :(

Otoz mam do laptopa dolozone oryginalne plytki asusa :

Asus Windows 7 Recovery Media for windows 7 Products
    Asus Driver & Utility

startuje lapka z napedu optycznego uruchamia sie przywracanie systemu gdzie mam pierwsze okienko w ktorym zmieniam sobie jezyk instalacji na jezyk polski, po tym wyborze wszystko juz podczas instalacji mam w naszym jezyku, wszystko sie robi samo automatycznie dochodzi do 100% po czym prosi mnie o wlozenie plytki ze sterownikami, wiec zmieniam plytki i wkladam oryginalna plytke ze sterami... komputer cos tam robi i to dosc dlugo po czym sie restartuje i jest zainstalowany ladny swiezy windows :)

mozna powiedziec co gosc chce, przeciez wszystko jest ok :) no jednak nie do konca bo po takim zainstalowaniu mam windowsa 7 w wersji angielskiej , a gdy kupowalem to byla wersja polska :(

Nie wiem dlaczego sie tak dzieje, ale skoro wybieram , ze chce wersje polska i podczas instalacji mam wszystkie informacje po polsku to dlaczego system instaluje sie w wersji angielskiej ??? przeciez jak byl kupowany w MediaMarkcie to byla polska wersja systemu Windows 7.

Sprawdzilem naklejke i jest na niej napisane:
    Windows 7 Home Prem OA

natomiast na plytce nadrukowana jest informacja:

Microsoft
    This disc contains 64-bit software only Recovery DVD
    Disk 1 of 1
    N3435 V1.0
    English, Polish, Czech, Hungarian, slovenian, Slovak, Romanian, lithuanian, Bulgarian, estonian, Croatian, Latvian

For Distrybution only with a new ASUS PC.

Czyli plytka jest w wielu jezykach i jezeli wybieram wersje polska to dlaczego instaluje mi sie wersja angielska ??? myslalem, ze cos zrobilem nie tak i postanowilem zainstalowac poraz kolejny.... z tym, ze teraz uwazniej klikalem na wszystko i upewnilem sie ze dobrze wybieram wersje jezykowa :)
    po zainstalowaniu znow system po angielsku :( rece opadaja a ja nie wiem co robie nie tak :(

pomozcie.

Ultimion
    marek216

Level 43  
    Jeśli po instalacji nie masz PL, to możesz go dograć z płyty - w czym problem ?
    Ultimion
    Level 10  
    okazalo sie, ze nalezy uruchomic komputer z partycji recovery a nie z dvd recovery, ktore dostarcza asus ... na partycji recovery instalacja zrobila sie w jezyku polskim.

temat uwazam za zamkniety :)

pozdrawiam

ultimion