logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programator i Wyłącznik Czasowy - Jak Zaprogramować?

damianjnc 21 Paź 2012 20:27 4911 6
REKLAMA
  • #1 11435990
    damianjnc
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam taki programator:Link, jednak nie umiem go zaprogramować, bo nie wiem gdzie jest guzik "PROG" tak jak pisze na powyższej stronie? Co mam nacisnąć? Ten programator jest identyczny i nie ma żadnego przycisku o takiej nazwie.

Z góry dzięki,
    Damian
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11436056
    jacur
    Poziom 32  
    Ocena: 295
    damianjnc napisał:
    jednak nie umię go zaprogramować, bo nie wiem gdzie jest guzik "PROG" tak jak pisze na powyższej stronie?

PROG zamień na TIMER w instrukcji i będzie wszystko działać ;)
  • REKLAMA
  • #3 11436099
    damianjnc
    Poziom 2  
    Wielkie dzieki
  • REKLAMA
  • #4 11436134
    dzolo35
    Poziom 22  
    Ocena: 118
    Najpierw ustaw dzisiejszą datę:
    -ustawiasz dzień-trzymasz clock i naciskasz week (dzień).
    -ustawiasz godzinę -trzymasz clock i naciskasz hour.
    -ustawiasz minuty-trzymasz clock i naciskasz minute.

Ustaw czasy załączania i wył. trzymając timer i po kolei ustawiając week,hour i minute.
  • REKLAMA
  • #5 11438427
    damianjnc
    Poziom 2  
    Ustawilem wszystko według instrukcji a wyłącznik jakby nie czyta programów, gdy ustawiam na Auto to czasem uruchamia urządzenie, czasem nie - niezaleznie od ustawionego programu, mam na przykład teraz ustawiony 17-21, a urzadzenie dziala mimo, że jest tryb auto, dlaczego?
  • #6 11439408
    dzolo35
    Poziom 22  
    Ocena: 118
    Objedz w koło w prawą stronę tryby on -auto- off -on-auto
  • #7 19133405
    klm100
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Potwierdzam są dwie pozycje AUTO - na jednym AUTO Timer działa a na drugim nie, trzeba zapamiętać na którym i zawsze objechać w pętli żeby na nim ustawić.

PS
    mało intuicyjny ten schemat pętli - bo niby po co jest te niedziałające AUTO ? tylko wprowadza w błąd.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z programatorem czasowym, nie mogąc znaleźć przycisku "PROG" w instrukcji. Odpowiedzi sugerują, aby zamienić "PROG" na "TIMER" w instrukcji. Użytkownik powinien najpierw ustawić datę, a następnie godziny i minuty, aby zaprogramować czasy załączania i wyłączania. Pojawiły się również problemy z działaniem trybu AUTO, gdzie urządzenie czasami nie reaguje zgodnie z ustawieniami. Użytkownicy zauważają, że istnieją dwie pozycje AUTO, z których jedna działa, a druga nie, co wprowadza w błąd.
REKLAMA