logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lumia 710 - Bootloop po wgraniu modyfikowanego softu Vowa 1609, jak naprawić?

maidan 22 Paź 2012 12:40 3564 6
REKLAMA
  • #1 11437792
    maidan
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    W Lumii710 (RM-803) odblokowany bootloader i wgrany modyfikowany soft Vowa 1609 .
    I podczas użytkowania (wgrywania jakiegoś mało istotnego programiku ) telefon poprosił o restart i już się nie uruchomił - tzn - uruchamia się na kilka sekund po czym wyłącza się i znowu uruchamia - i tak w kółko.
    Ściągnąłem dedykowany firmware z NaviFirm i próbowałem połączyć się trybie bootloadera (z przytrzymanym vol+, wibracja się pojawia, loguje się w win jako dysk) z telefonem przez:
    1. NSS - nie udało się
    2. przez Phoenixa w trybie dead phone - brak lumii 710 na liście , przy próbie pobrania "data package downloads" dolne okienko "download optional file download" mam nieaktywne, program widzi pobrane sterowniki, robi jakiś download ale tel. w dalszym ciągu nie pokazuje się na liście
    3.Nokia care suite - w trybie j.w - niestety nie widzi telefonu w trybie dead phone - nie wiem dlaczego, wszystko jest ok do momentu rozpoczęcia flashowania, później nie może się połączyć z tel. w trybie dysk/bootloader.
    4.PKEY - chyba się za mało znam aby korzystać z w/w narzędzia, żąda ode mnie jakiś plików fpsx , rofs2 - nie wiem nawet skąd je zdobyć, utworzyć ?
    Telefon jest co prawda na gwarancji ale boję się że z powodu wgrania niebrandowanego softu może być jakiś problem.
    Czekam niecierpliwie na odpowiedzi - pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11438051
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Jeżeli nie wykrywa w trybie bootloadera trybu DNOKIA, uszkodzony boot.W sobotę robiłem taką Lumię 800 po TP. ATF to robi, na razie chyba tylko ten box.
  • REKLAMA
  • #3 11440231
    robbo3k
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Wielkim znawca nie jestem, ale kolega dobrze mowi. Wina lezy po stronie bootu.
  • #4 11440479
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Kolega nie zrobił SW po zmianie ROMu i stąd takie jazdy, poza tym Downloader jest do zmiany bo NSS to przeżytek.
  • REKLAMA
  • #5 11443406
    maidan
    Poziom 12  
    Witam serdeczne - dziękuję wszystkim za odpowiedzi, telefon żyje !!!
    Tak ja napisał kol. Djtonka - użyłem Downloadera (porada z innego forum -:) i udało mi się na nowo wgrać rom. Po wgraniu Romu zrobiłem soft reset i telefon uruchomił się bez problemu (oczywiście bez danych)
    Wgrałem od razu "mój stary" wypróbowany rom (vowa 1609) choć byłem już blisko wgrania firmowego -:)
    Właściwie to powinienem od razu zacząć od użycia Downloadera - przecież to dzięki niemu wgrałem kiedyś niebrandowany soft i wszystko było dobrze .
    A tak z innej beczki - przy okazji w/w usterki ściągnąłem PKEY-a.
    I tu pytanie - warto się znim lepiej zapoznać i ew. gdzieś można znaleźć instrukcję.
    pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #6 11444050
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Pliki fpsx czy rofs2 to Symbian a nie WP więc nie narzędzie do tego.
  • #7 11444353
    maidan
    Poziom 12  
    Teraz już wiem wszystko-:)
    Dziękuję i pozdrawiam Wojtek
    Zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Lumia 710 (RM-803), który po wgraniu modyfikowanego oprogramowania Vowa 1609 utknął w bootloopie. Po próbach naprawy za pomocą różnych narzędzi, takich jak NSS, Phoenix i Nokia Care Suite, które nie przyniosły rezultatu, użytkownik skorzystał z Downloadera, co pozwoliło na ponowne wgranie ROM-u. Po wykonaniu soft resetu telefon uruchomił się poprawnie. Użytkownik zauważył, że powinien był od razu użyć Downloadera, który wcześniej pomógł mu w instalacji niebrandowanego softu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA