logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS P8B75-M L - Samoczynne wyłączanie po godzinie bezczynności

drinkmykefir 23 Paź 2012 14:46 3804 5
REKLAMA
  • #1 11441764
    drinkmykefir
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    mam dziwny problem, ponieważ komputer mi się sam wyłącza gdy go nie używam. Wystarczy ok. godziny chodzenia gdy nie ma mnie w pokoju i po powrocie komputer jest wyłączony. Jest może jakiś program który by zapisał log dlaczego tak się dzieje? Dodam, że jak pracuję na pc to działa bezproblemowo. Ostatnio podpiąłem dysk seagate 200GB . Gdy wchodzę na partycję tego dysku to zaczyna głośno pracować.

Procesor Intel Pentium G 630
    Płyta główna Asus P8B75-M L
    Grafika GeForce 9600GT
    Zasilacz Fortron 400W
  • REKLAMA
  • #2 11441801
    farjat
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    A jak włączysz, to co? Budzi się z hibernacji, sprawdza błędy po nieprawidłowym zamknięciu czy co?
    Może plan zasilania?
  • REKLAMA
  • #3 11441807
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3502
    Ustaw: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> Wysoka wydajność - po takim ustawieniu sprawdź czy dzieje się tak samo.

Daj screen z CrystalDiskInfo.

Co to za model Fortron'a?
  • REKLAMA
  • #4 11442014
    drinkmykefir
    Poziom 9  
    OK. Więc tak przed chwilą zawiesił się podczas próby wejścia na tę stronę musiałem użyć twardego restartu. Jak włączę to się włącza, nie że się budzi się z hibernacji. Nie wygląda to na zaprogramowaną akcję, bo windows zauważa, że system został niepoprawnie zamknięty. Wysoka wydajność ustawiona
    FORTRON FSP400-60THA (1PF)

SCR z CDI

ASUS P8B75-M L - Samoczynne wyłączanie po godzinie bezczynności ASUS P8B75-M L - Samoczynne wyłączanie po godzinie bezczynności

Co dziwne program wykrył problem z dyskiem który chodzi bezproblemowo, a w dysku na którego partycję kliknę i zanim się włączy słychać dźwięk startującego helikoptera nie wykrył problemu
  • REKLAMA
  • #5 11442859
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Dysk 160GB relokuje sektory. Więc musisz częściej zaglądać w Smart, jak parametr 05 będzie się powiększał to dysk się "wykańcza".
  • #6 11444939
    drinkmykefir
    Poziom 9  
    Komputer wytrzymał noc bez wyłączenia. Najprawdopodobniej pomogła zmiana na wysoką wydajność zasilania, ale rodzi się kolejne pytanie. Dlaczego przez ponad miesiąc sprzęt pracował bezawaryjnie na zrównoważonej?
REKLAMA