logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko CSA 29012 - Sprężarka kręci a lodówka nie chłodzi

dudi82 26 Paź 2012 08:50 16386 4
REKLAMA
  • #1 11451638
    dudi82
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam
    Dzisiaj rano lodówka odmówiła posłuszeństwa. W zamrażalniku mięso miękkie a w chłodziarce 17 stopni. Agregat cały czas chodzi, ale jest na tyle gorący że nie można go dotknąć gołą ręką nawet na sekundę. Lodówkę wyłączyłem, poczekałem aż agregat trochę ostygnie i znów włączyłem. I znów to samo: niby pracuje, słychać jakieś przelewanie, ale w lodówce 17st i agregat bardzo gorący. Ktoś wie co może być przyczyną? I czy lodówce mogło zaszkodzić to, że ją częściowo zabudowałem jakieś 3 miesiące temu? Tzn stoi w szafce ale szafka jest bez drzwi a z tyłu i z boku są zapewnione otwory wentylacyjne od podłogi aż nad szafkę.
  • REKLAMA
  • #2 11451730
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11451864
    dudi82
    Poziom 11  
    I po uzupełnieniu albo będzie dobrze albo za miesiąc to samo?
  • REKLAMA
  • #4 11452028
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    dudi82 napisał:
    I po uzupełnieniu albo będzie dobrze albo za miesiąc to samo
    Wszystko zależy od speca który będzie uzupełniał czynnik chłodniczy jeżeli znajdzie i usunie wyciek to będzie działać jeżeli nie to wiadomo i z dziurawego koła powietrze będzie uchodzić.
  • #5 11452245
    dudi82
    Poziom 11  
    Spec z serwisu Beko właśnie wyszedł. Naciskał na plecy lodówki od środka. Plecy uginały się tak, jakby między nimi a pianką było powietrze. Spec stwierdził, że gaz tam się przedostał, oderwał plecy od pianki i nie da się tej nieszczelności zlikwidować - brak możliwości dojścia do nieszczelności. Gdyby była koło agregatu to tak, a tam nie jest w stanie dotrzeć. Powiedział, że w Beko to się czasami zdarza i żeby kupić np. Polara, bo w Polarze do połączeń można się dostać. I tyle. Beko chłodziło u mnie 3,5 roku.
REKLAMA