logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki laptop do gier do 3000 zł? Wiedźmin 2, Skyrim, GTA 4 - płynna rozgrywka

maxwol 27 Paź 2012 14:22 1635 6
REKLAMA
  • #1 11456014
    maxwol
    Poziom 2  
    Postanowiłem, że sobie kupię laptop dzięki, któremu będe mógł pocinać w gierki. Chciałbym aby takie gierki jak Wiedzmin 2, Fifa 2013, Max Payne 3, Dead Island, Skyrim, GTA 4 i inne podobne chodziły płynnie. Zacząłem przeglądać oferty niestety aż od przybytku głowa boli i mam problem jaki laptop mógłbym wybrać. Założyłem sobie, że będzie kosztował około 3000 zł ewentualnie jeśli będzie dobra okazja jestem w stanie nieznacznie przekroczyć mój limit. Jest ktoś w stanie mi polecić takiego lapka?
    pozdro i z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11456060
    yang32
    Poziom 36  
    Ocena: 100
    Jeśli chesz pod gry to laptop jest nieporozumieniem. PC za tą samą kasę będzie 30 % bardziej wydajny. Na pewno chcesz Laptopa ? Bo po pierwsze jak pisałem, a po drugie częstym graniem w wymagające gry go zarżniesz - zdecydowanie skrócisz jego żywotność. Nic jak padnie podczas gwarancji, a jak padnie 2 dni po jej upływie ?
  • REKLAMA
  • #4 11456672
    maxwol
    Poziom 2  
    wolałbym stacjonarny ale planuję w ciagu najbliższych miesięcy wyjazd za granicę więc muszę i tak kupić sobie lapka do kontaktu i rozrywki. Nie stać mnie i nawet się nie opłaca w takim wypadku kupować stacjonarnego więc póki co jestem skazany na lapka.
  • REKLAMA
  • #5 11456712
    yang32
    Poziom 36  
    Ocena: 100
    Jaki problem o ile jedziesz tam na stałem czy dłuższy pobyt wziąć PC ta ?
    No ale jak chcesz laptopa to Twój wybór. Będzie droższy od PC ta i mniej wydajny jeśli chodzi o granie.
  • #6 11461423
    maxwol
    Poziom 2  
    vadim92 dzięki za podpowiedz . Ten dell wydaję sie naprawdę fajny i póki co to mój faworyt:) szkoda tylko, że windy nie ma wgranej:/
  • #7 11465393
    Elhatron
    Poziom 9  
    Moim zdaniem lapka do gier poniżej 3000 nie kupisz. Mój kosztował 3000 i był kupowany z 2 lata temu. Gry które wtedy były nowe działały mi na mnimalnych lub średnich, na wysokich się cięły lub pojawiały sie błędy. Gry typu Crysis 2 lekko mi się tną nawet na minimalnych. Ostatnio instalowałem Skyrima i cudem mi działa nawet na minimalnych mimo iż przy instalacji wyskoczyło mi, że mam za słabego procka, ale jedyne problemy jak na razie to zacięcie się gry na kilka sekund raz za czas i hibernowanie się lapka przy grze w dużej rozdzielczości (np. 1980x1080). Jak się niby ma 2 letni lapek do tego co jest teraz na rynku?? Ano tak, że teraz kupisz lapka za 3000, teraz nowe gry Ci będą działać normalnie nawet na tych wysokich, ale za rok 2 gry które wtedy wyjdą mogą Ci już nie pójść. Dlatego uważam, że jak chce się lapka do gier i to na spory okres czasu to najlepiej dać sporo ponad 3000, lub sposobem prostszym i tańszym kupić stacjonarkę najlepiej "składaka" (gwarancja na każdy podzespół osobno nie na całość i nie masz plomb na obudowie). Wtedy raz na parę lat możesz sobie wymienić jeden z podzespołów, a nie całego kompa. Osobiście gdybym nie miał problemów finansowych już bym się przerzucił na stacjonarkę ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje laptopa do gier w cenie do 3000 zł, zdolnego do płynnej obsługi gier takich jak Wiedźmin 2, Skyrim, Fifa 2013, Max Payne 3, Dead Island i GTA 4. W odpowiedziach sugerowane są modele z procesorami i5 oraz kartami graficznymi GT650M i GTX660M. Wskazano również, że laptopy w tej cenie mogą być mniej wydajne niż komputery stacjonarne, co może wpływać na ich żywotność przy intensywnym użytkowaniu. Użytkownik rozważa zakup laptopa ze względu na planowane wyjazdy, mimo że preferowałby komputer stacjonarny. Wskazano na potencjalne problemy z wydajnością w przyszłości, sugerując, że lepiej zainwestować więcej lub rozważyć zakup stacjonarnego komputera.
REKLAMA