logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Titanum Goblin TM106 - myszka przygasa po czasie, przyciski działają

Aviller 04 Lis 2012 11:46 2211 6
REKLAMA
  • #1 11486677
    Aviller
    Poziom 10  
    Witam, gdzieś już widziałem podobny problem lecz nie został on rozwiązany, proszę o pomoc. Już opisuje co się dzieje...
    Otóż, myszkę tą mam jakieś 4-5 dni w użyciu (Titanum Goblin TM106 - mysz optyczna ) i do tego czasu działała bez zarzutów niestety, dziś zaczęła świrować! Po włączeniu komputera, działa przez jakiś czas, potem dioda przygasa i nie reaguje na ruchy. Czasami pomaga ponowne podłączenie, nie zawsze... Dodam jeszcze, że przyciski działają normalnie, w czasie gdy kursor nie reaguje

Próbowałem już:
    -Podłączenia jej przy innym komputerze - Działa
    -Podłączyłem do tego komputera inna myszkę - Dzieje się identycznie jak z tą
    -Sprawdzałem jej stan w środku - nic nie przepalone, nic nie pęknięte
    -Sprawdzałem przewód wizualnie - wszystko z nim ok, wtyczka też
    -Odinstalowałem sterowniki i od nowa zainstalowałem ją - nic się nie poprawiło
    -Sprawdzałem myszkę pod PS2 - dzieje się z nią to samo (myszka sprawna - pożyczona, aktualnie używana)
    -Pendrive, mp3, telefon i inne urządzenia podpięte pod ten port działają poprawnie

Proszę o jak najszybszą pomoc ...
  • REKLAMA
  • #2 11486934
    dominik91p
    Poziom 27  
    Ocena: 48
    Skoro podłączyłeś myszkę pod inny komputer i działa prawidłowo natomiast inna podłączona pod Twój komputer powoduje ten sam problem to nie szukałbym przyczyny po stronie myszki tylko po stronie software/hardware
  • REKLAMA
  • #3 11487057
    Aviller
    Poziom 10  
    Więc? jakieś rady? Próbowałem dzisiaj zaktualizować sterowniki w Menadżerze urządzeń, nie dało się. Ani w przypadku "mysz zgodna z HID" ani "Urządzenie USB interfejsu HID". Dodam iż teraz, myszka już w ogóle nie reaguje, dioda od spodu świeci, ale tak blado, jak gdybym ją trzymał w powietrzu.
  • REKLAMA
  • #4 11487095
    dominik91p
    Poziom 27  
    Ocena: 48
    Czy aby na pewno port USB sprawny bo blado świecąca dioda na to wskazuje że nie. Sprawdź dokładnie wszystkie dostępne urządzenia czy działają pod ten port lub prościej użyć miernika.
  • #5 11487241
    Aviller
    Poziom 10  
    Port sprawny, sprawdzany pod wszystkimi urządzeniami jakie mam w domu, niestety nie mogę znaleźć miernika :( ale wszystkie urządzenia działają poprawnie. (tj. mp3, mp4, telefon, aparat, lampka usb, modem) myszka tak samo, jest wykryta przez komputer i działa ale niestety kursor się nie porusza, ale przyciski normalnie działają.
  • REKLAMA
  • #6 11488265
    kolys
    Poziom 20  
    Ocena: 56
    Podaj nazwę płyty głównej i zasilacza.
  • #7 11493888
    Aviller
    Poziom 10  
    Temat zamknięty, po drugim formacie wszystko jakimś cudem wróciło do normy... Nie wiem co dokładnie rozwiązało problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z myszką optyczną Titanum Goblin TM106, która po kilku dniach użytkowania przestała reagować na ruchy, mimo że przyciski działają. Po podłączeniu do innego komputera myszka działała prawidłowo, co sugerowało problem z komputerem. Użytkownik sprawdził port USB, zainstalował sterowniki na nowo oraz testował inne urządzenia, które działały poprawnie. Ostatecznie, po przeprowadzeniu drugiego formatu systemu, problem został rozwiązany, choć przyczyna nie była jasna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA