logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy/1249T - Pralka ciągle wiruje, nie kręci się programator

musstaffa 05 Lis 2012 21:23 2028 2
REKLAMA
  • #1 11493565
    musstaffa
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam! Moja archaiczna nieco pralka (candy CE1249-T) odmówiła posłuszeństwa. Programator starego typu (mechaniczny) nie kręci się podczas pracy pralki. Pralka cały czas wiruje jak na odwirowaniu niezależnie od ustawienia. Gdy lekko się pomaga ręką programatorowi kręcąc w prawidłową stronę kręci się tak jak powinien.. ale trzeba mu pomagać.
    Pralka była przywieziona jakiś czas temu z Niemiec i dzielnie służyła kilka lat. Nie wiem czy wogóle był taki model na polskim rynku nie mniej jednak może ktoś mi pomoże.
    Chodzi o to czy jest sens i możliwość naprawy takiej pralki. Wnioskuje że będzie to coś z programatorem. Może wiecie jak sprawdzić co dokładnie w tym programatorze padło? Nie wiem czy zmiana programatora wchodzi w rachubę bo pewnie już takiego nie dostanę (i możliwe że ta pralka jest tego nie warta)
    Proszę o pomoc. Chciałbym spróbować własnych sił i ją reanimować.
    Proszę o jakieś podpowiedzi jak się zabrać do diagnozy i znalezienia przyczyny nieprawidłowej pracy.
    dziękuję
    Rysiek
  • REKLAMA
  • #2 11494470
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3367
    Czy na programie prania, po nabraniu wody, bęben obraca się z przerwami w prawo i w lewo.
  • #3 11494477
    musstaffa
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    z tego co pamiętam to wogóle nic innego nie robi poza wirowaniem. Niezależnie od pozycji pokrętła programatora zawsze chce wirować.
REKLAMA