logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - klawisze nie działają po włączeniu, co robić?

Gresus 01 Lut 2005 15:48 1022 8
REKLAMA
  • #1 1188148
    Gresus
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    Witam Wszystkich!
    mam mały problem z siemensem c35 a mianowicie po wlaczeniu telefonu nie działaja klawisze (nie mozna go nawet wylączyć) Jest to troche dziwne bo przycisk wlaczenia (czerwona sluchawka) dziala ale tylko wlancza tlefon potem juz nie dizla zadne klawisz ???
    telefon nie byl zalany ani nie upadl :(
    za pomoc gory dziexxx
  • REKLAMA
  • #2 1188269
    KraQs
    Poziom 12  
    Hmmm...czary? heheh
    A tak bardziej poważnie, to posowałoby zajrzeć do środka. Już kilka razy miałem do czynienia z podobnymi przypadkami. Ktoś nosił telefon np.: w etui silikonowym. Co gorsza etui to było kiepskiej jakości (nieszczelne). Objawy były całkiem zbliżone do tych, które opisałeś. Po rozebraniu telefonu dostrzegłem gołym okiem ślady cieczy na płycie głównej. Człowiek zapewniał, że telefon nie był zalany. Diagnoza -> zima -> różnica tempertatur przy przemieszczaniu się z chłodnego środowiska do ciepłego. (Wiem, że brzmi trochę jak Matrix ale takie rzeczy naprawdę mają miejsce).

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1188465
    Gresus
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    no niestety nie nosilem go w silikonie a do srodka juz zagladalem i czyscielem klawisze spirytem
    a moze by go calego wykapac w spirycie ?????
  • #4 1189063
    Darax
    Poziom 12  
    Ja tez mialem c35 z takimi obiawami mialem jakiegos paprocha z tylu na plycie guwnej przyjzyj sie dokladnie przelec sciereczka cos musi zwerac

[pozdro]
  • #5 1189106
    radm
    Poziom 12  
    Miałem już kilka c35 z takimi objawami. W moim przypadku zawsze pomagało wymycie styków płyty głównej i wymiana klawiaturki na nową.
  • REKLAMA
  • #6 1189421
    pepisvx
    Poziom 14  
    U mnie też było tylko czyszczenie i było wszystko ok ale to ciekawe że włącza się normalnie a nie chce się wyłączeć.
  • #7 2250809
    dzakob
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Włanie mam identyczny przypadek, wlanczam power swieci włóż karte sim i nic juz z klaiwszy nie działa.
    Telefon wymyty i wysuszony (wygrzany dokładnie hotem)
    I dalej to samo. Może jednak miał ktoś taki przypadek wczesniej i sobie poradził??
  • #8 2250990
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    "Włanie mam identyczny przypadek, wlanczam power swieci włóż karte sim i nic juz z klaiwszy nie działa."

oczywiscie klawiatura swoja droga... ale zmieniales tez soft?? jak fon sie zawiesza to soft tez do wymiany.

Dodano po 22 [sekundy]:

poczytajcie o tym na www.x35zone.prv.pl
  • REKLAMA
  • #9 2252103
    dzakob
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Podlalem topnikiem procka, pożądnie podgrzalem i klawiatura chodzi :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Siemens C35 polega na tym, że po włączeniu nie działają klawisze, w tym nie można go wyłączyć, mimo że przycisk z czerwoną słuchawką działa tylko do włączenia. Telefon nie był zalany ani uszkodzony mechanicznie. W dyskusji sugerowano możliwe przyczyny takie jak obecność wilgoci na płycie głównej spowodowana różnicą temperatur, zabrudzenia lub paprochy powodujące zwarcia, a także uszkodzenie styków klawiatury. Zalecane rozwiązania to rozebranie telefonu i dokładne wyczyszczenie styków płyty głównej oraz klawiatury, ewentualna wymiana klawiatury na nową, a także sprawdzenie i ewentualna reinstalacja oprogramowania (softu). Jeden z użytkowników wspomniał o podgrzaniu procesora z użyciem topnika, co przywróciło działanie klawiatury. Wskazano również na przydatność serwisowych stron internetowych dotyczących modelu Siemens C35.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA