Po podłacxzeniu z p.41 kablem do p.50 zaobserwowałem spadek napięcia z 4.95 do ok. 4.80, domyślam się, że jest za bardzo obciążona nóżka 41. wszystko byłoby super gdyby nie jedna rzecz. Przy wyłączaniu Rec na Stop, mechanizm obraca się w przeciwnym kierunku i po 5 s. wywala error. Wtedy ponownie wcikam Power i jest oki, lepsze to niż wymiana proca. Myślełem jedna i tu prosże o porade by może podłączyć tą p. 50 przez rezystor lub inny element lub przez przekaźnik najlepeij elektroniczny. 5V z p41 służyło by za uaktywneinei przekaźnika natomiast napięcie VDD z np. p. 32 jako przekazywane napięcie na p. 50 "Delay Rec"
Drugi problem to wspominane już przeze mnie odtwarzanie na podglądzie wstecz. Obejrzałem wszystkie idler'y, paski, gumki, obracające się elementy i nic, naciąg taśmy jest nierówny, momentami lewy talerzyk nawet się zatrzymuje. Nie slizga się bieżnia idlaera po talerzyku, ani pasek klinowy łączący sprzęgło z capsatnem tylko nie wyrabia sprzęgło, jedna zębatka się obraca a ta druga żebatka sprzęgła momentami zatrzymuje się. Sprzęgło jest nowe i napewno sprawne. Po uruchomieniu ręcznym bez kasety Play Rew siła lewego talerzyka jest dosyć dobra, hamulce stop'u nie dotykają talerzyka podczas Play Rew zreszta dla pewności je zdemontowałem i nic nie poomogło. Talerzyk gdy hamulce nei przylegają do niego pokręcony przeze mnie ręka obraca się bardzo długo, ośka nei jest zgięta, wydaje się że wsyzstko jest oki. Domyślam się, że jest to wina raczej prowadzenia taśmy, sprzęgło nei ma siły by ją nawijać tylko co i dlaczego ma na to taki wpływ. Liczę na Was, może będziecie w stanie na to pytanie odpowiedzieć, szczególnie je kieruje do Oldboy'a