logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NEC DX-2000G - brak dźwięku i pasy na obrazie, jak przestroić i ustawić?

tygrysek123 25 Kwi 2005 15:10 1152 3
REKLAMA
  • #1 1435740
    tygrysek123
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Zaprogramowałem stacje telewizyjne ale mam tylko obraz
    zamiast dzwięku mam tylko szum ,czy można jakoś to przestroić

Jak oglądam kasety wideo to na obrazie pokazują się pasy niekiedy nawet trzy tak że się nie da oglądać filmów czy można jakoś to ustawić

z góry dziekuję
  • REKLAMA
  • #2 1438888
    rtvom
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Z przestrojeniem tego sprzetu z CCR na OIRT nie powinno byc problemu sa plytki tzw obejsciowki fonii 6,5Mhz, lecz dotyczy to glownie korzystania z tunera magnetowidu ,jest jeszcze mozliwosc podlaczenia po AV i nie wymaga wowczas to przestrojenia,omijasz glowice i p.cz.
    jezeli chodzi o opisany objaw braku synchronizacji obrazu dla kasety, to powodem jest niestabilna praca mechaniki i tu UWAGA nie krecimy kolkami i zadnymi srubkami od glowic, mysle ze mozesz sie ograniczyc do wymiany paskow gumowych i rolek Pinch Roll ,dalszym eltapem jest regeneracja Swich Mode i lozysk Capstan Motor.
  • REKLAMA
  • #3 1449958
    tygrysek123
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    właśnie mam tylko podłączone przez AV w telewizorze ten magnetowid
    i gdzie podłaczyc żeby ominąc te głowice?
  • #4 1449986
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    No nie, żeby nie było szumu z anteny -trzeba przestroić; ominąc można tyle, że nie bedziesz podłączał anteny. Pozostanie Ci jedynie wtedy nagrywać z telewizora przez AV. No ale wtedy to będzie odtwarzacz z możliwościa nagrywania a nie magnetowid.
    Z pasami nieędzie tak łatwo; te konstrukcje wymagają po latach- poza wyżej opisanymi czynnościami- sporo cierpliwości. Ale na początek zrób to, co opisał rtvom. Szczególną uwagę zwróć na rolkę dociskową, siłe dowijania (nie za mocno) i hamulec odwijania (też ma być delikatnie ustawiony).
REKLAMA