logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowanie 3210. Po podłączeniu ładowarki komunikat - nie ładuje.

magda1233 02 Lut 2005 17:49 1886 10
REKLAMA
  • #1 1191671
    magda1233
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    jak podłaczam ładowarke wyskakuje komunikat "nie ładuje" co moze byc przyczyna??
  • REKLAMA
  • #2 1191685
    e_franko
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Najprawdopodobniej masz uwaloną ładowarkę bądź sam kabelek.
    Sprawdź czy jest jakieś napięcie na wtyczce którą wpinasz do telefonu.
  • #3 1191686
    kot146
    Poziom 11  
    Witam
    Sprawdź czy kabel od ładowarki nie ma uszkodzeń, może jest wyrobiony przy wtyczce.
  • REKLAMA
  • #4 1191708
    magda1233
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    ładowarka jest dobra bo sprawdzałam na innych ładowarkach do noki
  • #5 1191757
    T.I.R.
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Witam !!!
    Sprawdź termistor umieszczony miedzy stykami baterii na płycie głównej ewentualnie go wymień oraz przelutuj złacza złocone od baterii też czesto siadają.

Powodzenia !!!
  • REKLAMA
  • #6 1191775
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Z calym szacunkiem ale jak macie pisac ze powodem wyskakiwania komunikatu nie laduje jest kabel od ladowarki to lepiej nie pisac. Wygrzej okolice zlacz baterii. Sppawdz przejscia jak na zal rys.
    Załączniki:
    • Ładowanie 3210. Po podłączeniu ładowarki komunikat - nie ładuje. 3210charging.jpg (124.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 1191824
    morron1
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    styki od bateri konkretnie te na dole od minusa
  • REKLAMA
  • #9 1193123
    stanek24
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Naprawiałem już kilka takich nokii i wszystkie miały odlutowane styki od baterii. Jeżeli potrafisz się posługiwać lutownicą lub znasz kogoś takiego to przylutuj i bedzie po problemie.
    Styki trzeba przylutować, a nie np. przykleić super glue (to nie żart, ostatnio trafil mi się taki w którym ktoś przykleił styki, nie musze chyba dodawać, że dalej wyskakiwał komunikat "nie ładuje").
    Pisanie o uszkodzonej ładowarce lub kablu jest chyba żartem.
  • #10 2671950
    sp9rvb
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    stanek24 napisał:
    Naprawiałem już kilka takich nokii i wszystkie miały odlutowane styki od baterii. Jeżeli potrafisz się posługiwać lutownicą lub znasz kogoś takiego to przylutuj i bedzie po problemie.
    Styki trzeba przylutować, a nie np. przykleić super glue (to nie żart, ostatnio trafil mi się taki w którym ktoś przykleił styki, nie musze chyba dodawać, że dalej wyskakiwał komunikat "nie ładuje").
    Pisanie o uszkodzonej ładowarce lub kablu jest chyba żartem.

Miałem własnie problem z ładowaniem w mojej 3210 potwierdzam przyczyna tkwiła w stykach, tym bardziej ze poprzedni właściciel posiadał lutownice (były próby lutowania) niestety lutownica to nie wszystko trzeba jeszcze miec olej w łepetynie :D. Nokia już ładuje aż miło:D
    Pozdrawiam.
    PS. stanek24 dziękuje za naprowadzenie
  • #11 2672437
    matezzz
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    sprawdź temperaturę baterii w NM, jeśłi -27, to chaps. pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z komunikatem "nie ładuje" po podłączeniu ładowarki do telefonu Nokia 3210 najczęściej wynika z uszkodzonych lub odlutowanych styków baterii na płycie głównej. Pomimo sprawdzenia ładowarki i kabla, które mogą być sprawne, przyczyną jest często złe połączenie styków, szczególnie tych przy minusie baterii. Zaleca się sprawdzenie i ewentualną wymianę termistora między stykami baterii oraz przelutowanie złoconych złączy baterii. Lutowanie styków jest kluczowe – klejenie ich nie rozwiązuje problemu. Dodatkowo warto zweryfikować temperaturę baterii w pamięci NM, gdyż niska temperatura może wpływać na ładowanie. Dostępne są schematy i zdjęcia do modelu 3210 na stronach serwisowych, które mogą pomóc w diagnozie i naprawie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA