logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki pilot zamienny do TV AKAI AKSL3255H z oznaczeniem DRC-0150-MS3?

kris2 19 Lis 2012 19:37 3783 4
REKLAMA
  • #1 11549248
    kris2
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam!

Właśnie w moim TV wysiadkę robi pilot ( przestało działać kilka istotnych i ważnych przycisków). I z racji tego że telewizor mam dość nietypowej firmy, a raczej mało popularnej czy mógłby ktoś mi pomóc jaki pilot byłby odpowiedni do tego TV podanego w nazwie. Jest tego ogrom, ale przeglądając wszelkie strony nic odpowiedniego nie potrafię znaleźć ani wizualnie, ani po samym modelu TV. I grom wie co tu kupić, żeby wszystko działało. Sam pilot niby oryginalny od producenta, ale nabitej nazwy firmy na nim nie ma wydaje się, że wkładają tam jakieś uniwersalne. Na klapce od baterii mam na nim jakieś oznaczenie: DRC-0150-MS3, a sam pilot wygląda tak:

Jaki pilot zamienny do TV AKAI AKSL3255H z oznaczeniem DRC-0150-MS3?

Z góry dzięki za pomoc!

ps. link poprawiony i sorki ale wczoraj niestety nie mogłem wkleić zdjęcia w ten sposób
  • REKLAMA
  • #2 11550844
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Poprzez edycję proszę poprawić załącznik/ link zgodnie z zasadami forum:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11551093
    as35
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Polecam pilota z Lidla Link. Mam takiego i jestem zadowolony. Poszukaj w sieci instrukcji- kody do Akai. Ma funkcje uczenia się wiec jeśli stary pilot jeszcze działa to nic prostszego jak nauczyć nowego pilota odpowiednich funkcji. Ja kupiłem swojego za 27 złotych.
  • #5 11552353
    kris2
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Hmmm no ten z linka zagranicznego to pilot identyczny ale interes dużo motania i nieoplacalny, niestety.

Z racji że TV jest jeszcze na gwarancji wysłałem e-maila do serwisu z zapytaniem czy sam pilot jest również objęty gwarancja no i oczywiście owszem :) ewentualnie można kupić nowy bezpośrednio od nich w cenie 15zl+17zl wysyłka za pobraniem także jak by gwarancja nie przeszła jest jeszcze taka możliwość za 32zl będzie nowy.

Także złożę reklamacje i zobaczymy co z tego wyjdzie

Dzięki za pomoc !!!
REKLAMA