logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD Sharp LC-37D44E-BK - jak skasować 5 błędów lamp w trybie serwisowym?

kezsats 22 Lis 2012 10:21 6621 6
REKLAMA
  • #1 11559508
    kezsats
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Wymieniłem 2 świetlówki w matrycy i mam problem z usunięciem błędu lamp.
    Wchodzę do trybu serwisowego w znany ogólnie sposób, jest na ekranie literka K i nie wiem jak dalej przejść do linii kodów aby usuną błąd lamp?
    Proszę kolegów o pd powiedz. Chassis: QPWBXE449WJN4

Już wszedłem w linie kodów używają jednocześnie przycisków (V-) i (P+) na klawiaturze lokalnej. W linii -Lamp Error jest 5 błędów, którymi przyciskami można skasować błędy?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11559653
    kezsats
    Poziom 10  
    Na pilocie?
  • REKLAMA
  • #5 11559700
    kezsats
    Poziom 10  
    Używając tych przycisków, to tylko miga zielona dioda stanby a na ekranie nic się nie zmienia?
  • Pomocny post
    #6 11559731
    LCD-LED-PDP

Poziom 28  
    Ocena: 232
    To wybierz właściwą opcję do usunięcia Lamp Error bo pewnie próbujesz ale kasujesz pewnie na informacji jaką podaje TV. Wybierz jak się nie mylę L ERR Reset i STBY Cause Reste. Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    POL UK Elektronik Tomasz Doros
    Lipowa 14/9, Pakość, 88170
  • REKLAMA
  • #7 11559770
    kezsats
    Poziom 10  
    Masz rację, dziękuję.

Dodano po 16 [minuty]:

Jeszcze proszę o jedną po powiedz, którymi przyciskami usunąć literkę K?

Dodano po 2 [godziny] 1 [minuty]:

Wyjście z trybu serwisowego a zarazem skasowanie literki K, zrobiłem przez przytrzymanie jednocześnie (-V) i okienka na klawiaturze TV włączając wtyczkę sieciową.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienił dwie świetlówki w matrycy telewizora Sharp LC-37D44E-BK i napotkał problem z usunięciem błędów lamp w trybie serwisowym. Po wejściu do trybu serwisowego, użytkownik nie wiedział, jak przejść do linii kodów, aby skasować błędy lamp. Odpowiedzi sugerowały użycie przycisków strzałki w prawo oraz OK na pilocie, a także wybór opcji L ERR Reset i STBY Cause Reset. Użytkownik potwierdził, że po zastosowaniu tych wskazówek udało mu się usunąć błędy. Dodatkowo, aby wyjść z trybu serwisowego i skasować literkę K, użytkownik użył kombinacji przycisków (-V) oraz przycisku OK podczas włączania telewizora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA