logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tv Sharp LC32A47EBK - Jak wykasować błędy T1, W1 w trybie K?

rtvek 14 Lip 2015 18:32 1824 3
REKLAMA
  • #1 14847975
    rtvek
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam,tv Sharp LC32A47EBK po wejściu w tryb K wyświetla mi się T .1 W 1.Co dokładnie oznacza i jak wykasować te błędy, oczywiście po naprawieniu.Jedna ze świetlówek świeci na żółto-pomarańczowo, do wymiany
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14849821
    ntvps
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Skoro jesteś już w trybie serwisowym, naciśnij razem przyciski na klawiaturze lokalnej -V i -P . Wyświetli się lista z różnymi pozycjami menu serwisowego. Przyciski zmiany programów na pilocie przewijają linie pojedynczo. Poszukaj pozycji L ERROR RESET i wykasuj błędy. Zmiany dokonaj przyciskami regulacji ,,+" i ,, -" na pilocie. Aby wyjść z trybu serwisowego wyłącz TV wtyczką sieciową z prądu. Aby usunąć uszkodzenia związane z podświetleniem, musisz rozebrać matrycę.
  • REKLAMA
  • #3 14849854
    rtvek
    Poziom 8  
    Tak, rozebrałem i widzę jedną ze świetlówek, czarne po bokach. Ale czy ty, lub ktoś wie, czy świetlówki na allegro w Aw-computers będą kompatybilne? I, czy wymienić jedną, czy wszystkie? Albo gdzie kupić tanio i dobrze.
  • #4 14870413
    rtvek
    Poziom 8  
    kupiłem świetlówki w AW-COMPUTERS, przylutowałem i nie włączył się, odchyliłem matryce i podświetliłem latarką tak, żeby widzieć i poruszać się w trybie K, tam wykasowałem i zresetowałem błędy lamp, standby cause reset i zatwierdzić OK.Po wyjściu z trybu serwisowego tv gra i koniec naprawy.Problemem w tym modelu jest to, że świetlówki są podpięte pod uchwyty zaciskowe, blaszkowe , a nie lutowane, to wygrzane zestyki psują świetlówki i tworzą błędy i zabezpieczenia w trybie serwisowym.
REKLAMA