logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amica AWSN 10 DA - Samoczynna zmiana parametrów programu

tom71 22 Lis 2012 20:25 1941 2
REKLAMA
  • #1 11561989
    tom71
    Poziom 20  
    Ocena: 90
    Witam wszystkich! Pralka ma niecałe 3 lata. Podczas gwarancji , była wymieniana elektronika, ponieważ pralka " zrywała" obroty. W sobotę , zauważyliśmy ,że na programie CODZIENNE 40 pokazuje obroty wirowania 600 - a było 1000 i czas prania najpierw pokazywało 56minut, a teraz pokazuje 1:24. Na początku sprawdziłem wybierak programów i zauważyłem, że nic się nie zmienia na wyświetlaczu, kiedy przekręcam z SYNTETYKI 30 na CODZIENNE 40 . Z wybierakiem sobie poradziłem, ale usterka nie zniknęła - gorzej , czas prania pokazuje 1:24. Mam pytanie w związku z tym, a serwisówki nie mam, czy to elektronika padła? Czy można ją zresetować? Ręce mi opadły, bo pół roku temu skończyła się gwarancja. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11563440
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 11566127
    tom71
    Poziom 20  
    Ocena: 90
    Przyjrzałem się jeszcze raz płytce panela i zauważyłem że, wyskoczyła z dwóch zatrzasków tych plastikowych i to akurat przy wybieraku. Dodatkowo płytke jeszcze raz przemyłem. Zatrzaski okazały się być lekko nadpęknięte, ale dałem radę klejem na gorąco. Po włączeniu, pralka działa bez zarzutów, czyli jeszcze nie czas na wymianę płytki panela i oby to trwało jak najdłużej. Nie mogłem znieść myśli, że czeka mnie wydatek, skoro ta płytka, była wymieniana w lipcu 2011r.Dziękuję i pozdrawiam.
REKLAMA