logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ProgDVB na Windows XP - błąd pin connect error przy elcard video render

saviet 03 Lut 2005 23:30 2204 7
REKLAMA
  • #1 1196151
    saviet
    Poziom 11  
    Witam mam od paru dni Windowsa XP a wczesniej mialem Windowsa ME i
    ProgDVB mi dzialal bez zadnych problemow ustawiony byl na elcard - ProgDVB video render i smigalo a teraz jak chce ustawic tak samo to wyskakuje mi przy odpalaniu "pin connect error!
    elcard_MPEG2_video_decoder.out-> video_renderer.in" probowalem cos z graphedit-em ale nie wiem o co zabardzo tam chdzi czy moglby mi ktos w tym pomoc??
    Z gory wielkie dzieki
    POZDRAWIAM!!!
  • REKLAMA
  • #2 1196218
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    saviet napisał:
    Witam mam od paru dni Windowsa XP a wczesniej mialem Windowsa ME i
    ProgDVB mi dzialal bez zadnych problemow ustawiony byl na elcard - ProgDVB video render i smigalo a teraz jak chce ustawic tak samo to wyskakuje mi przy odpalaniu "pin connect error!
    elcard_MPEG2_video_decoder.out-> video_renderer.in" probowalem cos z graphedit-em ale nie wiem o co zabardzo tam chdzi czy moglby mi ktos w tym pomoc??
    Z gory wielkie dzieki
    POZDRAWIAM!!!

Zainstaluj sobie decoder Elecardu i po problemie :D
  • REKLAMA
  • #3 1196259
    saviet
    Poziom 11  
    a z kad mam wziasc ten dekoder ??
    prosze o jakies linki
    POZDRO!!!

Dodano po 6 [minuty]:

moze ktos moglby mi podrzucic na maila ten decoder elecard??
    saviet(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #4 1196340
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    ProgDVB domyślnie instaluje decoder elecard ,ale trzeba zainstalować pełną wersję programu ,natomiast inne filtry trzeba sobie doinstalować , ja na przykład używam cyberlinka ,pozdrawiam
  • Pomocny post
    #5 1196359
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    saviet napisał:
    a z kad mam wziasc ten dekoder ??
    prosze o jakies linki
    POZDRO!!!

Dodano po 6 [minuty]:

moze ktos moglby mi podrzucic na maila ten decoder elecard??
    saviet(_at_)wp.pl

Sprawdź pocztę :D

Dodano po 2 [minuty]:

piooo napisał:
    ProgDVB domyślnie instaluje decoder elecard ,ale trzeba zainstalować pełną wersję programu ,natomiast inne filtry trzeba sobie doinstalować , ja na przykład używam cyberlinka ,pozdrawiam

Tak, ProgDVB instaluje wersję z tzw. Latającym pikselem. Tylko, że kolega ma problem z graphem i na wyjściu Video nie dostaje obrazu, co sugeruje że brakuje mu jednak odpowiedniego dekodera :D
  • REKLAMA
  • #6 1197901
    saviet
    Poziom 11  
    oki dzieki :)
  • Pomocny post
    #7 1197951
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    @longines masz trochę racji z tym pikselem , ale to już historia od kilku wersji ProgDVB ,najnowsza wersja tzw full version to 4.47 ,dlatego napisałem żeby zainstalować pełną wersję bo upgrade'y nie instalują się ze wszystkimi składnikami , natomiast jeśli Cię interesuje posiadam paczkę 4MB z wieloma kodecami graficznymi ,które używam w programach do odbioru tvsat , @saviet mam nadzieję ,że przesyłka przeszła? pozdrawiam
  • #8 1198032
    saviet
    Poziom 11  
    paczka dotarla bez problemow :)
    dzieki serdeczne zaraz wyprobuje
    pozdro.:)

Dodano po 3 [minuty]:

aha ale z tego co mi sie wydaje to tu chodzi o grafy a nie tyle co o filtry
    tam jest cos nameszane chyba w pinach (polaczeniach)
    ale jeszcze najpierw wyprobuje to co mi wyslaliscie
    jeszcze raz dzieki :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik po przejściu z Windows ME na Windows XP napotkał błąd "pin connect error! elcard_MPEG2_video_decoder.out-> video_renderer.in" podczas próby ustawienia w ProgDVB renderera wideo na Elecard. Problem wynika z braku odpowiedniego dekodera Elecard, który w wersji standardowej ProgDVB jest instalowany w ograniczonej formie (tzw. wersja z "latającym pikselem"). Rozwiązaniem jest instalacja pełnej wersji ProgDVB (np. wersja 4.47), która zawiera kompletny dekoder Elecard. Dodatkowo, niektóre filtry wideo, takie jak Cyberlink, mogą być doinstalowane osobno. Problem może także dotyczyć nieprawidłowych połączeń w grafie DirectShow (pinów), jednak główną przyczyną jest brak pełnego dekodera. Użytkownik otrzymał paczkę z kodekami i potwierdził jej skuteczność, choć nadal rozważa kwestie konfiguracji grafów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA