Witajcie.
Mam Toshibę A500. Zwalił się system. No więc sformatowałem c: zainstalowałem windows 7 x64. Ale po kilku dniach stwierdziłem że nie chcę działać na tym systemie i chcę oryginalny Windows 7 x32 Home Toshibowy.
Jednak teraz w opcji naprawy systemu nie ma TOSHIBA HDD RECOVERY. Przed formatem była...
No więc zrobiłem taki sposób:
---
Zainstalowałem EasyBCD
Add New Entry, a tam do zakładki WinPE.
W polu Name wpisujemy np. Recovery
Nastepnie kolo pola Path klikamy na Browse i wskazujemy plik boot.wim lub winre.wim znajdujący się na partycji Recovery.
Następnie klikamy na Add Entry
---
No i włączył sie lapek wybrałem Recovery i widzę otwarty ekranik TOSHIBA i pasek zadań w którym jest napisane
Waiting for ODD to become available...
I Przeskakuje sobie znaczek \ : /
No nic to inny sposób spróbowałem taki:
---
w wierszu poleceń wpisujemy:
Diskpart enter
Select disk 0 enter
Select partition 2 enter
Active enter
Następnie formatujemy partycje C
Selekt partition 2 enter (wybieramy partycje 2 czyli c , ponieważ partycja 1 to partycja ukryta)
Format fs=ntfs label=”System Vista” quick enter (zamiast system vista mozna wpisac cokolewiek)
czekamy na zakończenie procesu
Exit enter (wyjście z diskpart)
Jeśli umieściłeś sam plik image.exe na partycji np. D to wpisujemy w wierszu poleceń:
cd /d d:\ enter
jeśli umieściłeś folder o nazwie imagex w którym jest plik imagex.exe na partycji np. D to wpisujemy:
cd/d d:\imagex enter
następnie załóżmy, że na partycji D (partycja 3) w folderze HDDRcovery jest folder SWImg a w nim znajdują się pliki 07269XSP.swm , 07269XSP2.swm , 07269XSP3.swm itd.
Chcemy mieć system na partycji C (partycja 2)
Po zakończeniu ( successfull ) zamykamy wiersz poleceń i wybieramy z konsoli: Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia
---
Tak to wylada:
Niestety u mnie opcja bootrec nie wyszukuje systemów operacyjnych, znajduje 0.
Koniec pomysłów co mam zrobić by wrócić do systemu sklepowego?
Mam Toshibę A500. Zwalił się system. No więc sformatowałem c: zainstalowałem windows 7 x64. Ale po kilku dniach stwierdziłem że nie chcę działać na tym systemie i chcę oryginalny Windows 7 x32 Home Toshibowy.
Jednak teraz w opcji naprawy systemu nie ma TOSHIBA HDD RECOVERY. Przed formatem była...
No więc zrobiłem taki sposób:
---
Zainstalowałem EasyBCD
Add New Entry, a tam do zakładki WinPE.
W polu Name wpisujemy np. Recovery
Nastepnie kolo pola Path klikamy na Browse i wskazujemy plik boot.wim lub winre.wim znajdujący się na partycji Recovery.
Następnie klikamy na Add Entry
---
No i włączył sie lapek wybrałem Recovery i widzę otwarty ekranik TOSHIBA i pasek zadań w którym jest napisane
Waiting for ODD to become available...
I Przeskakuje sobie znaczek \ : /
No nic to inny sposób spróbowałem taki:
---
w wierszu poleceń wpisujemy:
Diskpart enter
Select disk 0 enter
Select partition 2 enter
Active enter
Następnie formatujemy partycje C
Selekt partition 2 enter (wybieramy partycje 2 czyli c , ponieważ partycja 1 to partycja ukryta)
Format fs=ntfs label=”System Vista” quick enter (zamiast system vista mozna wpisac cokolewiek)
czekamy na zakończenie procesu
Exit enter (wyjście z diskpart)
Jeśli umieściłeś sam plik image.exe na partycji np. D to wpisujemy w wierszu poleceń:
cd /d d:\ enter
jeśli umieściłeś folder o nazwie imagex w którym jest plik imagex.exe na partycji np. D to wpisujemy:
cd/d d:\imagex enter
następnie załóżmy, że na partycji D (partycja 3) w folderze HDDRcovery jest folder SWImg a w nim znajdują się pliki 07269XSP.swm , 07269XSP2.swm , 07269XSP3.swm itd.
Chcemy mieć system na partycji C (partycja 2)
Po zakończeniu ( successfull ) zamykamy wiersz poleceń i wybieramy z konsoli: Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia
---
Tak to wylada:
Niestety u mnie opcja bootrec nie wyszukuje systemów operacyjnych, znajduje 0.
Koniec pomysłów co mam zrobić by wrócić do systemu sklepowego?