logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laser Mini Stage Lighting - świeci tylko na czerwono, brak zielonego światła

dawcior-al 28 Lis 2012 19:37 7050 10
REKLAMA
  • #1 11586253
    dawcior-al
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam, mam laser Mini Stage Lighting taki jak często można zobaczyć na allegro (dostałem ). Świeci tylko na czerwono. Wydaje mi się, że powinien też na zielono.
    W instrukcji jest napisane: laser class IIIB laser generator: Wavelenth 532nm, power 50mw/ Wawelenth 650nm, Power 100mw. Załączam zdjęcia środka urządzenia. Może tam czegoś brakuje jedno gniazdo jest wolne? Prosiłbym o sprawdzenie posiadaczy takich laserków. Pozdrawiam.
    Laser Mini Stage Lighting - świeci tylko na czerwono, brak zielonego światła Laser Mini Stage Lighting - świeci tylko na czerwono, brak zielonego światła Laser Mini Stage Lighting - świeci tylko na czerwono, brak zielonego światła Laser Mini Stage Lighting - świeci tylko na czerwono, brak zielonego światła Laser Mini Stage Lighting - świeci tylko na czerwono, brak zielonego światła

Dodano po 51 [sekundy]:

dostałem nie kupiłem:D
  • REKLAMA
  • #2 11586447
    masakra.78
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Wygląda że podłączony jest tam tylko czerwony , gniazdo green jest be wtyczki a blue nawet gniazda nie ma wię może ktos sobie wyciągnął zielony laserek hehe
  • REKLAMA
  • #3 11586475
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 11586732
    dawcior-al
    Poziom 14  
    No właśnie tak myślałem. A mogę jakoś go tam dołożyć?
  • #5 11589768
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 11596633
    prymusek
    Poziom 2  
    Witam koledzy ja mam trochę podobny problem z tym samym laserem.A mianowicie, mi święcą dwa kolory zielony i czerwony,ale jak wcisnę przycisk czułości na muzykę to świeci tylko czerwona,jak wyłoczę czółść na muzykę to świecą dwa lasery wszystko jest ok- gdzie może być przyczyna?
  • REKLAMA
  • #7 11608186
    dawcior-al
    Poziom 14  
    Może muzyka za cicho?
    U mnie jak jest bardzo głośno dopiero czerwony z muzyką zaczyna świecić.
  • #8 11609751
    prymusek
    Poziom 2  
    Czyli rozumiem że zielony Ci święci w rytm muzyki -głośnej a jeżeli podgłosisz to wtedy zaczyna mrygać również czerwony laser?Umnie jest tak jak pisałem wyżej może ktoś coś podpowie.
  • #9 11617719
    dawcior-al
    Poziom 14  
    W moim laserku brakuje zielonego lasera. A co do muzyki. Czerwony działa ale jak muzyka jest bardzo głośno.

Dodano po 25 [minuty]:

Wieżą sony niby 200W

• #10 11622134
    prymusek
    Poziom 2  
    Być może i umnie zacznie mrygać w rytm muzyki,chociaż miałem go ostatnio na graniu i nie załapywał,ale zauważłem w domu że jak mocniej puknę palcem w mikrofon to czasami załapuje i pojawia się zielony może działa na basy?
  • #11 11623439
    dawcior-al
    Poziom 14  
    Na filmach na YT jest normalnie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laserem Mini Stage Lighting, który świeci tylko na czerwono, podczas gdy instrukcja wskazuje na obecność zielonego lasera (532nm). Odpowiedzi sugerują, że brak zielonego światła może wynikać z braku samego modułu lasera lub jego odłączenia. Użytkownicy potwierdzają, że można dodać zielony laser, ale wymaga to zakupu dodatkowego komponentu. Inny użytkownik opisuje problem z działaniem lasera w rytm muzyki, gdzie czerwony laser działa tylko przy głośnym dźwięku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA