logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

USB storage device nieczytelne na Windows 2000 po wymontowaniu czytnika 4-in-1

elektryk 04 Lut 2005 20:12 1640 5
REKLAMA
  • #1 1198490
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Po wymontowaniu z obudowy czytnika kart 4-in-1 pod USB (który był nie używany) po podłączeniu do komputera dowolnego użądzenia typu storage device (czytnik SD, aparat cyfrowy, pendrive), w systemie operacyjnym pojawia się nowy dysk ale nie można z niego nic odczytać, urządzenia są 100% sprawne i działają z innym komputerem.
  • REKLAMA
  • #2 1199106
    krzysieg
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Tez mam czytnik montowany do obudowy , 4 gniazda, z napisem "access" po prawej stronie i dioda ustawiona lekko ukosnie nad przyciskiem.
    Mam do niego sterowniki pod win2k , chociaz ten windows raczej nie wymaga ich (kazde urzadzenie tego typu działa bez sterowników pod win wyzszym niz 98) . Napewno to nie jest wina sprzetu tylko cos w windows.......zobacze jak bedzie u mnie jak odłacze
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1201200
    elektryk
    Poziom 42  
    krzysieg napisał:
    Tez mam czytnik montowany do obudowy , 4 gniazda, z napisem "access" po prawej stronie i dioda ustawiona lekko ukosnie nad przyciskiem.
    To coś takiego, tyle ze ja miałem wersje do płyt chyba Epox czy jakoś tak, ale to nie ważne, od pół roku czytnik jest nieużywany więc go wymontowałem.

Niestety na zasugerowanej stronie nic nie znalazłem, mam zainstalowany SP4 .
  • REKLAMA
  • #5 1201995
    krzysieg
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Były instalowane sterowniki do tego czytnika ?
    Po odłączeniu czytnika nie powinno go być
    w "menedżer urządzeń " na głownej liscie lub w urzadzeniach USB.
  • #6 1205481
    elektryk
    Poziom 42  
    krzysieg napisał:
    Były instalowane sterowniki do tego czytnika ?
    Po odłączeniu czytnika nie powinno go być
    w "menedżer urządzeń " na głownej liscie lub w urzadzeniach USB.
    Były instalowane, po odłączeniu zniknęły urządzenia, potem odinstalowałem pakiet sterowników dostarczonych z tym czytnikiem i też nie pomogło.
REKLAMA