logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać usunięte pliki z pulpitu po instalacji KeyTurion na Windows 7?

mmmaras 04 Gru 2012 03:21 7560 3
REKLAMA
  • #1 11608144
    mmmaras
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    Jestem szczęśliwym posiadaczem Windows 7 i pojawił się ciekawy problem: po instalacji wersji trialowej programu KeyTurion, a dokładniej sprawdzeniu działania - nagle usunęły się wszystkie pliki z pulpitu. Pozostała zawartość dysku jest bez zmian. Zostały tylko 4 elementy systemowe - Moje Dokumenty, Mój Komputer, Kosz i Moje miejsca sieciowe. Wyczytałem na kilku forach, że powinno pomóc przywracanie systemu - tak też zrobiłem, ale przywróciło mi tylko skróty do folderów.. Wyszukiwanie po nazwach plików też nic nie daje, cały pulpit wyparował.

Plików z pulpitu nie ma w koszu jak i w C:\Users\nazwa\Desktop

Przed wykonaniem przywracania systemu zainstalowałem na innej partycji dwa programy do odzysku danych:
    - Ashampoo
    - Ontrack EasyRecovery Home Setup

Żaden z tych programów nie pomógł.

Macie pomysły jaki sposób mógłbym odzyskać dane z pulpitu? Jak to w ogóle możliwe, że to się samo usunęło? Około 1GB danych..
  • REKLAMA
  • #2 11608215
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Po tylu uruchomieniach systemu niewielkie szanse na odzyskanie czegokolwiek. Przywracanie systemu windowsowe nie nadaje się do przywracania systemu. W poważniejszych przypadkach jest bezużyteczne a zajmuje tylko miejsce na dysku. Kopię systemu rób zewnętrznymi narzędziami. Partimage polecam z live partedmagic. Spróbuj użyć photorec.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2378238.html#11312672
    Nigdy się nie uruchamia komputera z tego dysku/partycji z której się chce odzyskać dane.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 11608412
    Michael85
    Poziom 10  
    Możliwe że wysypał się Twój profil użytkownika. W takim przypadku spróbuj skopiować z folder użytkownika na którym pracujesz np. do innej lokalizacji. Usuń swojego użytkownika. Następnie stwórz użytkownika o takiej samej nazwie i nadpisz nowo utworzony folder tego użytkownika, folderem, który skopiowałeś wcześniej. Nie wiem dokładnie co stało się Tobie ale możliwe że uda Ci się przywrócić.
  • #4 12857586
    mmmaras
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    Podsumowując temat - żadnym powyższym narzędziem nie udało mi się odzyskać plików z pulpitu. Zalecam więc stworzenie na pulpicie skrótu do folderu umieszczonego na innym dysku i uruchamianie plików z tejże lokalizacji. Za powyższe odpowiedzi dziękuję.
REKLAMA