Witam.Na wstępie wyjaśnię ,że z racji wieku nie jestem biegły w tym temacie,a wszelkie zapytania do przedstawiciela w Polsce spełzły na niczym, to znaczy podano wiadomości zawarte w instrukcji. Posiadam TV Sharp Ld 732.W instrukcji zapisano: USB pamięć 2.0 , system plików NTFS , minimalna wielkość pamięci 1GB.Telewizor posiada możliwość nagrywania programów i chcę z tej możliwości skorzystać.I teraz pytania : co kupić ? dysk przenośny o poj. do 500 GB jeżeli tak to jaki ? czy pendriva - jakiego?. W instrukcja podano nr portu USB do którego należy podpiąć pamięć zewnętrzną. Czy po wpięciu pamięci formatowanie następuje automatycznie, czy też tą pamięć należy sformatować na innym urządzeniu np. komputer. Poczytałem nieco wiadomości zapisanych na tym portalu, ale większość piszących posługuje się terminami i zwrotami zrozumiałymi przez osoby ,które już "siedzą w temacie"a to takiemu neptkowi jak ja prawie nic nie mówi. Więc gorąca prośba do osoby , która chciała by mi pomóc - proszę tłumaczyć jak dziecku z przedszkola choć podejrzewam , że dzisiejsze przedszkolaki posiadają więcej wiedzy na ten temat niż ja. Serdecznie pozdrawiam.