logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FritzBox 7170 v1 - brak synchronizacji z neostradą po roku prawidłowej pracy

archidiapatera 04 Gru 2012 20:23 1869 8
REKLAMA
  • #1 11610801
    archidiapatera
    Poziom 10  
    Ludzie, pomocy!
    Mój Fritz po roku nienagannej pracy odmówił posłuszeństwa. Przez ostatni tydzień jeszcze pomagało chwilowe wypięcie z linii neostrady i ponowne wpięcie powodowało synchronizację. W tej chwili już się nie synchronizuje. Próbowałem za pomocą programu Kerneltool zrobić aktualizację firmware z FRITZ.Box_Fon_WLAN_7170.AnnexA.en.58.04.82
    do
    FRITZ.Box_Fon_WLAN_7170.AnnexA.en.58.04.84
    jednak nie pomogło, dioda synchronizacja ciągle miga.
    W statusie przeglądarki połączenie DSL pokazuje na chwilę (5-7 sek.) połączenie - zielony pasek, po czym żółty pasek połączenia (2-3 sek.) a następnie pasek jest czerwony informujący o braku połączenia.
    Czy ktoś z Was poradził sobie z takim przypadkiem?
  • REKLAMA
  • #2 11610925
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 375
    A pewny jesteś że to szwankuje Fritz? Sprawdź jakimś innym sprzętem co masz w gniazdku.
  • REKLAMA
  • #3 11610957
    archidiapatera
    Poziom 10  
    Podpinałem już Edimaxa, śmigał przez tydzień bez problemu, teraz 5 dni chodzi D-link także żadnych problemów. Była też ekipa z TP podpięli Liveboxa - bez problemu...
  • REKLAMA
  • #4 11611071
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 375
    Kiedy tak, to pozostaje ci szukać w zasilaniu. Nie sądzę aby takie zachowanie się sprzętu wynikało z wady software'u.
  • REKLAMA
  • #5 11612300
    archidiapatera
    Poziom 10  
    Pytanie tylko, czy kwestia zmiany zasilacza, czy też ingerencja w zasilanie wewnątrz Fritza??
  • #6 11614384
    freetz_master
    Poziom 31  
    Ocena: 156
    1. Jaki dokładnie numer seryjny tego Fritza?
    2. Co pokazują logi statusu?
    3. Jakie parametry linii były przed wystapieniem problemu? tzn, jaka szybkość łącza?

Być może faktycznie poszedł modem.
  • #7 11637853
    archidiapatera
    Poziom 10  
    Router jest sprawny, wczoraj podpinałem u kolegi, który ma NETIĘ na łączach TP i synchronizacja nastąpiła błyskawicznie.
  • #8 12020591
    kuba11
    Poziom 2  
    Witam, mam podobną sytuację z ruterem, nie sprawdzałem na łączach Netii bo nie mam możliwości.
    Jakie rozwiązanie zastosowałeś?

Pozdrawiam,
    czekam na info.
  • #9 12096640
    archidiapatera
    Poziom 10  
    Żadne. Kupiłem nowy router i czekam na zakończenie umowy z neostradą. Wtedy przechodzę do netii i uruchamiam Fritza...:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z routerem FritzBox 7170 v1, który po roku prawidłowej pracy przestał synchronizować się z linią Neostrady. Po próbie aktualizacji firmware z wersji 58.04.82 do 58.04.84 problem nie został rozwiązany. Inne urządzenia, takie jak Edimax i D-Link, działają poprawnie, co sugeruje, że problem leży w FritzBoxie. Użytkownicy sugerują sprawdzenie zasilania oraz logów statusu, a także parametry linii przed wystąpieniem problemu. Ostatecznie, autor zdecydował się na zakup nowego routera i planuje przejście do innego dostawcy internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA