logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra F 1,6 8v 94' - Gasnie na gazie, nie chce odpalic, nie trzyma obrotow

19homeboy89 04 Gru 2012 22:34 2094 4
REKLAMA
  • #1 11611622
    19homeboy89
    Poziom 9  
    Problem wyglada nastepujaco.
    Zaczne od tego ze gaz byl juz regulowany wczesniej i wszystko dzialalo elegancko.
    Po jakims czasie moja Astra zaczela ponownie gasnac(na gazie), z tym ze teraz nie chciala odpalic. Dopiero po ok 20-30 sek. "krecenia" odpalala po czym po jakims czasie znowu gasla i tak w kolko. Nastepnie stala sie rzecz taka, ze po kilku dniach takiej zabawy gdy zgasla i po 20-30sek odpalila nie trzymala obrotow i jezeli nie przytrzymalem gazu wcisnietego- gasla. Na benzynie odpala bez problemu, trzyma ladnie obroty, rowno pracuje i nie gasnie. Co to moze byc? Mechanik mowil ze byc moze centralka na gazie podaje i lpg i benzyne jednoczesnie i zalewa(stad problemy z odpaleniem). Ale dlaczego traci obroty i gasnie? Czy mogla sie instalacja znow rozregolowac? Czy faktycznie centralka jest uszkodzona i podaje lpg z pb?
    Nie wiem jak nazywa sie ta instalacja. Wiem tyle ze mieszalnikowa czy jakos tak i ma 8 lat. Pomozcie prosze bo jazda na benzynie jest za droga...Czekam na jakiekolwiek sensowne odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 11611645
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4430
    E tam, pewnie kichnęła i ma teraz nieszczelny kolektor dolotowy.
  • REKLAMA
  • #3 11611649
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2500
    Na czym odpalasz? Na benzynie czy na gazie?
  • REKLAMA
  • #4 11611699
    mtracz
    Poziom 29  
    Ocena: 919
    Jeśli są przypuszczenia o pracę na obu paliwach na raz to po prostu na próbę trzeba ja pozbawić zasilania paliwem wyłączając pompkę zasilającą.
  • #5 11613088
    19homeboy89
    Poziom 9  
    Zawsze jak jezdzilem na gazie to gasilem na gazie, a jezeli chodzi o odpalanie to zawsze odpalalem na benzynie a jak zlapalo temperature to przelaczalo sie samo na gaz.
REKLAMA