logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyzacja ustawień po restarcie na czytnikach Windows Mobile 5.00

winettou 06 Gru 2012 13:12 1233 3
REKLAMA
  • #1 11617282
    winettou
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam, nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale wydaje mi się że pasuje on najlepiej do mojego problemu. Od jakiegoś czasu staram się jakoś poradzić sobie z następującym problemem. Po twardym restarcie czytników a mam ich z 30 pod sobą zawsze trzeba zmieniać na nowo ustawienia od zasilania, ustawienia regionalne datę godzinę oraz strefę czasową. Wpadłem na pomysł żeby powgrywać to do rejestru przez plik batowski ponieważ żeby dodawać klucz rejestru na win mobile potrzebuje dodatkowej aplikacji więc to mija się z celem. Tu zaczyna się moje pytanie czy taki sposób pozmieniania tego jest możliwy jeśli tak to prosił bym o pomoc w stworzeniu takich batów. Próbowałem to sam zrobić na zmianę ustawień regionalnych ale coś mi nie wychodzi.
    Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 11617479
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Jeżeli chodzi o takie ustawienia - to wystarczy mortscript - ale godzinę i datę ręcznie.
  • REKLAMA
  • #3 12118761
    winettou
    Poziom 14  
    Znalazłem w końcu trochę czasu żeby ruszyć ten temat, mam już mortscripta dziala na urządzeniu zrobiłem już kopiowanie skrótu w odpowiednia lokalizację. Teraz mam problem z rozpakowanie archiwum pocketrarem (nie może być zip bo zajmuje 10 mb a rar.exe tylko 2.5 mb)

Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Nie działa własnie run prawidłowo dałem parametr x który rozpakowuje archwium w bacie:
    Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

W Morice też działa tylko nie wiem jak dalej dodać ścieżkę do pliku exe i jak dodać ścieżke gdzie ma rozpakować.

Z góry dzięki za pomoc.
  • #4 12189312
    winettou
    Poziom 14  
    Problem troszkę rozwiązano, troszkę nie ale poszedłem dalej. Kolejne pytanie:
    Mam urządzenie (czytnik kodów- biletów miejskich) firmy Telefunken cs.3500- odpowiednik M3 MC6500. Działa to urządzenie na Windows CE 5.0. Po twardym resecie usuwa się wszystko czy jest sposób na dodanie np do ROMu czy StartUpa skryptu żeby wyrzucał mi skrót.lnk do danej lokalizacji?
REKLAMA