logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak Dźwięku - Brak dźwięku po przesiadce na windows7

miloszmiki 12 Gru 2012 10:32 1017 6
REKLAMA
  • #1 11641667
    miloszmiki
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Wczoraj zainstalowałem na moim komputerze windows7(były małe problemy przy instalacji, nie chciał się zainstalować) poradziłem sobie ale teraz mam inny problem. Windows dobrze i nawet szybko chodzi ale nie stety dźwięku nie ma. Niby windows sam ma sterowniki ale dźwięku nie było. instalowałem stery relateka 2.70 , ze strony producenta płyty głównej z windows xp i visty ale dalej nic. Niby pokazuje że dźwięk się wydobywa na pasku ale dalej nic nie słychać. Moja płyta to gigabyte GA-M56S-S3, procek 2x2,3 Amd, 2gb ramu. Wcześniej na xp było wszystko ok oprócz tego że z przodu nie mogłem nic podłączyć ponieważ nie działało. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 11641673
    technikabasenowa
    Poziom 33  
    Ocena: 445
    Wklej menedzer urządzeń .
  • REKLAMA
  • #3 11641691
    miloszmiki
    Poziom 10  
    Obecnie nie mogę ponieważ piszę z tel. Zrobię to ok 16 ale nie było żadnego wykrzyknika ani żadnego pokazanego problemu z audio.
  • #4 11642458
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    miloszmiki napisał:
    oprócz tego że z przodu nie mogłem nic podłączyć ponieważ nie działało

Czy zastosowałeś się DOKŁADNIE do punktu 11 instrukcji płyty głównej?
  • REKLAMA
  • #5 11643044
    miloszmiki
    Poziom 10  
    Na pewno nie, skoro nie działa :-) Dźwięk z tyłu już działa. Nie wiem jak zrobić z przodu. Muszę jakoś zworą spiąć aby działało?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 11643068
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    jankolo napisał:
    Czy zastosowałeś się DOKŁADNIE do punktu 11 instrukcji płyty głównej?
  • #7 11643082
    miloszmiki
    Poziom 10  
    Już zrobiłem. Dzięki :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows 7 na komputerze z płytą główną Gigabyte GA-M56S-S3, jednak napotkał problem z brakiem dźwięku. Mimo że system wykrywa urządzenie audio, dźwięk nie jest odtwarzany. Użytkownik próbował zainstalować sterowniki Realtek 2.70, ale to nie przyniosło rezultatu. Po kilku wskazówkach od innych uczestników dyskusji, użytkownik zdołał uruchomić dźwięk z tyłu, ale miał trudności z podłączeniem dźwięku z przodu obudowy. Ostatecznie, po zastosowaniu się do instrukcji płyty głównej, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA