logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego C350 nie łączy się z Fiery IJ-401? Znikająca ikona i diody

Grzes_k 13 Gru 2012 14:02 1128 2
REKLAMA
  • #1 11646273
    Grzes_k
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Od trzech dni nie mogę nic drukować z kompa. Na wyświetlaczu maszyny zawsze po włączeniu fiery w prawym dolnym narożniku miałem ikonkę sygnalizującą, że fiera jest podpięta. 2-3 dni temu Ikonka zniknęła. Co ciekawe raz na kilka uruchomień kopiarki/fiery włącznikiem, pojawia się i wszystko jest oki. Profilaktycznie zacząłem nie wyłączać maszyny na noc, ale jak wracam rano to fiery znów nie jest "podpięta". Jeśli się nie mylę to dawniej w fiery świeciły się 4 zielono/żółte diody (2 koło gniazda sieci internetowej i 2 poniżej), a teraz nie świecą się te koło gniazda sieci. Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić - ktoś ma jakiś pomysł ?
  • REKLAMA
  • #2 11647284
    01_cezi
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Potrafi paść płyta główna na łączach z Fiery. Trzba by sprawdzić płytę lub Fiery w innej maszynie.
  • #3 11650106
    Grzes_k
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Wychodzi mi na to, że kończy sie dysk - jak w niego "popukam" to system startuje - póki dysk się nie zatrzyma ;-) dysk zamienny mam, ale jak przegrać system nie mając instalki ?
REKLAMA